Diverse soorten gaten vullen + stucen

Claessens85

  • #1
Wij hebben een inbouwkast verwijderd op een van onze slaapkamers en het gat dat er dus nu tussen beide kamers is gaan we dichtmaken met cellenbetonblokken.

Er zitten nu een paar gaten in de muur die moeten worden opgevuld, en we willen graag advies waarmee dat het beste kan.

1. een paar kleine gaatjes in de muur (waar een schroef heeft gezeten), die wil ik met alabastine muurvuller opvullen. Is dit goed?

2. de hele grote diepe gaten waar echt stukken muur ontbreken (zie foto's) moet ik dat met roodband opvullen of kan dat ook met spul zoals Alabastine Grote Gaten Vuller (of is dat niet sterk genoeg)?

3. onder de stuclaag van de muur zit een randje waar geen stuclaag op zit omdat de plinten destijds gewoon op de originele muur zelf waren gespijkerd. Dit hoogte verschil is ongeveer 4 mm. Moet ik dit eerst opvullen met roodband/iets anders of kan ik het gelijk dichtsmeren met Knauf Stucpasta?

4. Moet ik als ik de grote gaten heb opgevuld er nog een stuclaag overheen aanbrengen of kan ik het direct op de juiste hoogte maken zodat er daarna behang overheen kan?

Graag ontvang ik van jullie tips! 

Claessens85

  • #2
Niemand die mij advies kan geven?
 

KlusRob

  • #3
Ik zou gewoon overal roodband voor gebruiken. Daarmee zijn ook kleinere gaatjes te vullen, een aparte muurvuller is dan niet nodig (waarom meerdere producten kopen waarvan je allemaal een restje overhoudt als het ook met 1 product kan).
Opbrengen, even laten opstijven en nastrijken met een vochtig plamuurmes voor de normale gaatjes, voor de strook van de plinten opbrengen en na een minuut of 5-10 afstrijken, als het iets begint uit te harden weer iets vochtig maken (bijv. met een plantenspuit) en dan helemaal gladstrijken. gebruik hiervoor gereedschap dat duidelijk breder is dan de plint, dus bijvoorbeeld een spackmes.
Als het na het drogen glad aanvoelt hoef je er geen extra laag overheen te zetten, gewoon gelijk op hoogte zetten met roodband (gebruik de rest van de muur eromheen als geleide om het strak te krijgen).
Als het ruw aanvoelt of er nog kleine bobbeltjes (aanzetten van je gereedschap) op zitten, even met een schuurpapiertje eroverheen. Mochten er nog deukjes inzitten waar te weinig roodband in is gegaan, dan alsnog stucpasta erover.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Altijd eerst even voorstrijken.

Roodband krimpt een beetje, dus beter niet gebruiken om (kleine) gaten te vullen. Kunst is de aansluitingen heel te houden. Dus gaas erover of een sprongetje erin zodat de naad later dicht te kitten is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu