Diverse stuc (voorbereiding) adviezen gevraagd

Raaf2000

  • #1
Beste leden,

Ik heb lopen zoeken maar vind geen passende antwoord. Ik hoop op jullie eerlijke advies.

Jullie kennen het allicht. Je begint bij een nieuwe keuken en ineens komen er nieuwe uitdagingen & vraagstukken bjj. Zo ook nu. Ik zet ze uit een.

- nieuwe houten schuifpui, de afwerking wilde ik met gipsplaten doen en dan (laten) stucen. Hoe pak je dit aan als jullie de foto zien. Lijmen/schroeven, daarachter steenwol opvullen?
- hele woning is 13 jaar geleden gespachtelputz. Dit zit er zeer vast op. Nu zakt de vloer 3cm doordat spaanplaat en teak houten vloer van het beton vervangen door vloerverwarming met pvc. We hadden al 12cm plinten (er is op de plinten gestuced) dus ruim 15 hoge plinten vinden wij niet mooi.

Optie a; kan je bijvoorbeeld paar cm aanhelen op hoogte verschil op te lossen?
Optie b; hele beneden verdieping opnieuw stucen? Maar hele kamer de oude spachtel losbikken is niet nodig hopelijk? Het zit vast. Voorstrijken en heel dun stucen? Geldt daar over het algemeen een ander tarief voor (kan voor de beslissing doorslaggevend zijn)

-gipsschouw overwegen we weg te halen, maar er zit al een verlaagd plafond in. Kortom kan je dat vrijgekomen gat van 80 x 30cm beetje fatsoenlijk aanhelen, of moet daarvoor ook weer 50m2 plafond helemaal opnieuw? Sauzen ontkomen we niet aan.

- ervaring met stucanet? Hoe bevestigen aan onderkant trap? Of wordt deze methode sterk afgeraden? Idee is om een kast te maken onder de trap en de onderste 8 trede in de hal te laten uitkomen en bovenste 4 trede in de woonkamer ivm ruimte en onderkant dus mee te stucen.

- mening; spachtelputz is zo gebruiksvriendelijk met kinderen en stoten van eetkamerstoelen enz. Wij hadden de fijnste korrel. Echter iedereen die hier komt verklaard ons mij of meer voor gek. Als je de kans krijgt nu direct strak laten stucen. Wat vind jij mooi?

20210907_082022.jpg 20210907_081946.jpg 20210907_081745.jpg 20210906_140743.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Diverse zaken kan je het beste met de stucadoor bespreken. Daar kan wel een persoonlijke voorkeur inzitten. Ik zie weinig problemen voor de uitvoering.

Ook het stucanet onder de trap zou ik aan de stucadoor uitbesteden. Dit is toch wel een vak apart. Ik denk niet dat elke stucadoor zo'n klus aanneemt.

Ik denk dat ik voor het stucanet een apart rachelwerk zou adviseren. Een trap beweegt altijd wat, en die beweging wil je niet in je stucwerk krijgen. Maar anderen weten hier wellicht meer over te vertellen.
 

Raaf2000

  • #3
Ik ben benieuwd naar de adviezen van mensen die dit al eens hebben bevestigd. Stucanet met krammen vastzetten of langen latten eerst aan de onderkant treden (zit je nog steeds met de bocht...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Er was hier volgens mij wel eens iemand die dit had gedaan. Die gevonden toevallig?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Afbeeldingsresultaat voor stucanet vastzetten

De bevestiging van de Stucanet® panelen wordt het best van rechts naar links in rijen benaderd en in dezelfde richting langs de muur (en rond het gebouw indien nodig) voortgezet om de uniformiteit en de continuïteit van de paneeloverlappingen te garanderen.22 jun. 2020

Richtlijnen voor correct gebruik en plaatsing van Stucanet
 
  • Like
Waarderingen: Raaf2000

Raaf2000

  • #6
Thxs kom ik al verder mee.
Schroeven wordt daar geadviseerd.
Ik heb wel ergens een plaatsje gevonden. Degene gebruikte latjes.
En evt zelfs isoleren voor o.a. geluid .

Wat betreft openstaande vraag nog voor ;
nieuwe houten schuifpui, de afwerking wilde ik met gipsplaten doen en dan (laten) stucen. Hoe pak je dit aan als jullie de eerste foto zien.

Screenshot_20210910-160124_Facebook.jpg Screenshot_20210910-160130_Facebook.jpg Screenshot_20210910-160137_Facebook.jpg Screenshot_20210910-160153_Facebook.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
De dagkant afwerken met een gipsplaat of liever nog gipsvezelplaat. Als er ruimte voor is eerst een rachelwerk maken. Als er geen ruimte is vastlijmen en de holle ruimte opvullen met steenwol of pur (low expansion en/of heel zuinig spuiten!)
 
  • Like
Waarderingen: Raaf2000

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu