Dikte leiding van vloerverwarming - 11,6 te weinig?

Louis Verhagen

  • #1
Bij de renovatie van de badkamer wil ik graag vloerverwarming aanleggen. Lekker warm onder de voeten.

Echter ik wil de vloer zo laag mogelijk houden ivm de instap bij de badkamer. Mijn (bejaarde) moeder woont bij ons en haar opstap mogelijkheid wordt steeds minder.

De badkamer wordt aan alle kanten goed geïsoleerd. Tussen de balken glaswol (R> 4) en de muren met PIR plaaten (r>2). De badkamer is 3,58x2,52m=9m^2. Buitenmuur is 2,52x3,4m (hoog)

De vloerverwarming komt op een lewisplaat te liggen, met daarboven de vloerverwarming en daarop weer 2cm beton en daarop 2cm cementtegels. Er komen nog wel twee handdoek radiatoren te hangen. Maar de vloerverwarming is de hoofdverwarming. En er komt een "verdeler" met pomp op de vloerverwarming.

Dus elke cm telt. Nu is er vloerverwarming van 16 en 20 mm doorsnede. En ik zag net op het internet nog een oranje leiding van 11,6mm met een mooi profiel.

Kleine diameter is natuurlijk minder doorstroming is minder warmteoverdracht. Schatting is dat ik zo'n 60 meter leiding nodig heb (?klopt dit? hoh 10 cm)

Wordt de 11,6 te weinig of lukt het nog net met deze leiding? Lukt het wel met de 16mm leiding?

Graag jullie mening.

LOuis
 

Marcn88

  • #2
16 mm leiding gaat perfect en helemaal in combinatie met een 1groeps verdelersetje met pomp

alleen 2 handdoekradiatoren erbij dan gaat de vvw weinig doen om de ruimte op temp te stoken of je moet er th knoppen opzetten en de radiatoren maar een klein deel laten opstoken en de rest met vvw doen anders koude vloer
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Bij zo'n kleine badkamer zou ik eens denken aan electrische vvw. Heb ik zelf ook
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu