Deur sluit niet meer goed af

Klusser_de_klus

  • #1
Hoi klussers,

Vraagje...

Twee jaar terug heb ik een bestaand huis gekocht. De opdekdeur van mijn voorraadkast sluit niet meer goed af. Dat komt denk ik doordat de schoot niet meer blijft hangen in de sluitkom van het aluminium kozijn.

Zie foto 1; de bovenste opening, waar de schoot in viel, is groter dan de onderste opening (die werd helemaal niet gebruikt). Mijn conclusie is dat het aluminium dusdanig versleten is. Alleen wanneer ik de deur hard dichtduw blijft de schoot soms nog hangen achter het aluminium, maar eigenlijk ook steeds minder vaak tot niet meer...

Daarbij lijkt de deur wel krom in het midden, zie overige foto's. Zowel onder als boven raakt de deur het kozijn, maar in het midden (waar de schoot zit) loopt een kier. Lijkt wel alsof de deur bol staat.:shock:

Heeft iemand een idee hoe ik mijn voorraadkast weer gesloten krijg? Nergens op internet kan ik een soortgelijk probleem/oplossing vinden. Het verbuigen van het aluminium met een tang zal niet dé oplossing zijn? Dan zal het aluminium alleen maar verder slijten denk ik.

Ps. Ik heb wel iets gevonden op internet. Een sluitplaatje welke in een aluminium kozijn geplaatst kan worden. Zal dit misschien helpen? Ook geen idee of dat eigenlijk standaard in een aluminium kozijn hoort te zitten? Wellicht de moeite waard als ik het juiste formaat kan vinden.

foto 1.jpg foto 2.jpg foto 3.jpg foto 4.jpg sluitplaatje.jpeg
 

Eelke

  • #2
Misschien zit het probleem links van de deur, aan de kant van de scharnieren (paumelles) en hangt de deur iets scheef zodat de dagschoot van het slot niet in het gat van het kozijn valt.
De deur iets bijstellen door bijv. de bovenste paumelle 2 slagen in de deur te draaien, de middelste 1 en en onderste zo te laten zouden misschien het probleem van niet sluiten al op kunnen lossen.
Het onderste gat in het kozijn is voor een nachtschoot (op slot kunnen doen van een deur).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
De deur is inderdaad krom getrokken.
De sluitkom waar de rode pijlen staan een beetje weg vijlen met een ijzer vijl.
En dan zo ver, dat de deur weer sluit.
Die sluitplaatjes helpen hier niet.

foto 1.jpg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Sluit de deur nou te ver naar links, of gaat de deur niet diep genoeg het kozijn in?
Bij optie 1 kun je de paumelle er nog een slag uitdraaien, en eventueel een plaatje monteren, en bij optie 2 kun je zoals Peter aangeeft wat wegvijlen, en eventueel een plaatje monteren, ik heb ook van die deuren en kozijnen, vaak is het ook even uitproberen wat het beste helpt.
 

Klusser_de_klus

  • #5
Bedankt voor jullie reacties.
De deur sloot iets te ver naar links. Maar doordat de deur krom staat, ging hij ook niet diep het kozijn in. Wat ik heb gedaan; de adviezen opgevolgd. Ik heb de deur losgehaald. De bovenste paumelle slechts 1 keer gedraaid. Vervolgens het aluminium ietsjes bewerkt/verbogen met een waterpomptang. En nu klikt de deur weer dicht. Ik had het aluminium nog kunnen slijpen als optie, maar hij sluit nu weer, dus laten zo. Echt top!

Jammer dat de deur krom staat, maar aangezien de deur weer sluit laat ik dat ooj zo.

Ga nog even kijken voor die sluitplaatjes met de tijd...

Nogmaals bedankt voor jullie reacties. ;)
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik heb hetzelfde bij mijn meterkast, die deur sluit ook niet netjes aan de post, ik heb geen idee of de post of de deur niet recht is, maakt ook niet uit want heel veel kan ik er niet aan doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu