Deur BEKO vrieskast sluit niet op 1 hoek. Rubbers OK

Ejdb

 • #1
Ik heb net een (tweede handse) vrieskast opgehaald. Het is een BEKO RFSA240M23W, 3 jaar oud (bon heb ik erbij) en hij ziet er helemaal netjes uit. Rubbers zijn helemaal goed, geen scheuren of iets dergelijks.
Nadat ik hem geplaatst had ging ik hem nog even schoonmaken en toen zag ik dat in de linkerbovenhoek het rubber niet aansluit. op alle andere plekken wel maar linksboven niet en daardoor staat hij dus eigenlijk steeds open. Ik ga maar even proberen of ik iets kan verstellen aan de scharnieren. Andere tips of suggesties zijn welkom!

01beko.jpg
02beko.jpg
03beko.jpg
04beko.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Op mij komt dat over alsof de deur aan de bovenkant een flinke knauw gehad heeft, dus niet meer recht is. Ik kan er op de foto's niet langs kijken, maar vooral de laatste foto geeft sterk die indruk.

  Indien dat zo is, zou de enige remedie zijn de deur er volledig vanaf te halen, op een vlakke ondergrond te leggen en te proberen de 'knik' er weer uit te halen. Of dat gaat lukken weet ik niet, nooit bij de hand gehad.

  Verstellen van de scharnieren zal in elk geval bij een kromme deur niet veel helpen.

  Een compleet nieuwe deur, indien al leverbaar (is zeer de vraag) zal waarschijnlijk duurder zijn dan wat je voor het hele apparaat hebt betaald.
   
  • Like
  Waarderingen: Ejdb en Walker

  Ejdb

  • #3
  dankje voor deze opmerkzaamheid. ik heb de deur er nu af omdat ik het scharnier wilde omdraaien. deur lijkt toch recht en omdraaien scharnier maakt niets uit. dan staat ie onder open dus deur toch krom.
  lijkt op kat in de zak.....prober hemterug te brengen maar er wordt niet meer gereageerd op mijn berichten.......dus dit zal wel vette pech zijn
   

  Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #4
  Warm fohnen en trekken. Warn fohnen en trekken, warm fohnen en trekken. herhalen herhalen. Rubber is vervormt maar zo krijg je hem weer recht. Wel een kwaaltje van deze beko's. Maar dus simpel te verhelpen.
   
  • Like
  Waarderingen: Ejdb

  Ejdb

  • #5
  Dankjewel Sleutelmeneer!!! Dat heeft inderdaad geholpen! Hij sluit nu goed. Of ik er veel vertrouwen in heb weet ik nog niet maar voor nu is het goed, dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu