Dakdoorvoer EPDM op bitumen?

Oldchatterman

  • #1
Ik moet een aantal dakdoorvoeren maken door mijn bitumen platte dak. Daar kan ik een dakdekker voor laten komen, maar ik lees zo her en der dat het ook mogelijk is om EPDM op bitumen te lijmen.

Op die manier zou ik het zelf kunnen doen. Is deze oplossing de moeite waard of is het een slechte oplossing die je alleen in geval van nood zou willen toepassen?

Zijn er eventueel andere manieren waarop ik deze klus zelf zou kunnen klaren?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als de EPDM manchet van de doorvoer voorzien is van een laagje bitumen aan de onderzijde is het te doen. Die bitumen zou je met hetelucht van 600gr prima op de bitumen kunnen fohnen. Zelfklevend vraag ik me af. Ik geloof meer in iets vloeibaar maken en aandrukken.
 

Oldchatterman

  • #3
Ik probeer vooral het branden te voorkomen, omdat ik daar geen ervaring mee heb.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Hoe groot gaat de schade als gevolg van lekkage worden als het verkeerd gaat? Weeg dat af tegenover de besparing op het zelf uitvoeren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hete lucht van 600gr. is geen branden. Zo'n schilders fohn is volgens mij ook te huren. Heb je een eigenhuis is kopen zeker een optie. Water leiding solderen lukt ook, wel geduld hebben.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ben je een BBQer koop dan een electrische BBQ-aansteker. 2000 Watt en 600gr. hete lucht. Ik schat dat deze net zo duur is als een doorvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu