Dakdoorvoer bestaande split airco unit op plat dak

Luukve

 • #1
We hebben sinds 3 jaar een split unit airco die via de zijgevel ons huis binnenkomt. Onze buurman gaat verbouwen, waarmee het hoofddak ook op dezelfde hoogte komt en de leidingen / stuurkabels van de airco ook door het dak naar boven moeten komen. Ik zou graag een dakdoorvoer maken op het grensvlak van onze daken (bitumen) waarbij de leidingen niet losgekoppeld hoeven te worden. De dakdoorvoeren die ik tot op heden heb kunnen vinden, zijn niet splitsbaar. Iemand een idee hoe dit op te lossen is? Of een dakdoorvoer die wel te splitsen is?

Alvast dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  airco laten afpompen of terugzuigen, leidingwerk demonteren, plakplaat plaatsen, leidingwerk opnieuw doorvoeren, leidingen opnieuw laten aansluiten afpersen vacumeren en koudemiddel er weer opzetten.
   

  Luukve

  • #3
  Marcn.88 schreef:
  airco laten afpompen of terugzuigen, leidingwerk demonteren, plakplaat plaatsen, leidingwerk opnieuw doorvoeren, leidingen opnieuw laten aansluiten afpersen vacumeren en koudemiddel er weer opzetten.
  Dank voor je reactie! Dat is inderdaad de beste oplossing, maar ook vrij kostbaar. Ik zoek eigenlijk naar een oplossing waarbij de airco niet losgekoppeld wordt.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Die oplossing bestaat niet, een plakplaat is uit een stuk om lekkage te voorkomen. Verder is een plakplaat op de grens tussen twee daken ook niet aan te raden.

  Kortom plakplaat in je eigen dak plaatsen en daarna airco opnieuw laten aansluiten. Nu wat meer werk, maar voorkomt een hoop gezeur later.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Luukve schreef:
  Of een dakdoorvoer die wel te splitsen is?
  Nooit gezien. Maak een foto zou best kunnen helpen.
  Of iets op je dak maken en dat met bitumen waterdicht aansluiten op de bestaande dakbedekking.
   

  Luukve

  • #6
  Dank wederom voor de reacties! zie hieronder de situatie. Onze buren (tussenliggende huis) gaan het dak ook opbouwen, vandaar moet de airco leiding worden doorgevoerd (rechts op de foto).
  dak.jpg
   

  HBB89

  • #7
  Is het aan te raden de dakdoorvoer / plakplaat ook nog met iets op te vullen? Zodat het luchtdicht is tegen condens?
   

  Ijssel87

  • #8
  Kun je niet met de buren iets regelen ivm de kosten als je dit laat doen? Lijkt mij het beste, ik zou zelf zeggen doe de kosten 50/50 (tenzij het geld je niks uitmaakt). De buren zullen op zo een bedrag voor de verbouwing daar waarschijnlijk niet moeilijk over doen. En weet je zeker dat je airco nog werkt en je nergens lekkage hebt. Jij blij en je buren blij.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #9
  Waarom zouden de buren mee betalen?
   

  Luukve

  • #10
  Dank allen voor de reacties!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu