Dakbeschot winddicht maken

Henkies

  • #1
Ik ben nieuwe knieschotten aan het maken op zolder aangezien de oude er niet meer uit zagen. Het dak is nog niet geisoleerd en wordt dat op dit moment ook niet. Wel zit er op dit moment ca 3cm piepschuim tussen de balken (isolatie anno 1970). Tussen piepschuim en dakbeschot zit nog dik 10 cm ruimte.

Achter de knieschotten kon het behoorlijk tochten dus mijn vraag is of ik het piepschuim rondom mag afpurren om dit te verminderen? Moet ik hier nog ergens rekening mee houden?
20210711_104815.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Purren heeft nu geen nut. Je zult echt moeten isoleren. Dan kun je ook meteen een goede damprem aanbrengen.
 

Henkies

  • #3
Kun je aangeven waarom purren niet werkt tegen de tocht?

Ik snap dat isoleren de voorkeur heeft, maar het is nu niet mogelijk om het hele dak te doen. Isoleren van alleen de onderste meter van het dak lijkt me tamelijk zinloos?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik zou dan juist wel de onderste meter van het dak isoleren. Daar kom je nu bij. Purren levert alleen maar een hoop geklieder op, en het meeste verdwijnt in de 10 cm loze ruimte.
 

Henkies

  • #5
Uiteindelijk heb ik die onderste meter toch maar geisoleerd. Reden om niet het hele dak te dien is plaatsing van een dakkapel ergens in de komende jaren (en dus kapitaalvernietiging bij verwijdering van de isolatie), maar gezien de dakkapel boven of op de eerste keper zal eindigen kan het deel dat nu geisoleerd is, blijven zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu