Dakbeschot beschilderen met zijdeglans lak

Klaas V.

  • #1
Toen ik 4 jaar geleden in mijn huidige woning trok, was het dakbeschot met zijdeglans lak geschilderd. Ik heb dat 4 jaar geleden opnieuw met zijdeglans op terpentine basis in de verf gezet.
Maar nu twijfel ik, of dat wel een goede beslissing was, gelet op het afsluiten van het dakbeschot.

Mijn woning is gebouwd in 1983. Onder de dakpannen zit een laag opgespoten schuim, waarschijnlijk PUR schuim, dikte ongeveer 4 cm. Dit schuim is op het dakbeschot gespoten, aan de buitenkant. Ik heb het vermoeden dat er tussen het schuim en de dakbeschotplaten (underlayment) geen folie is aangebracht. Ik heb verschillende dakpannen verwijderd, maar zie nergens folie.

Kan ik die zijdeglans verf laten zitten op het dakbeschot, of loop ik zo een verhoogd risico op houtrot in het dakbeschot?
Daarbij gaat het er dus ook over hoe dampdoorlatend die laag met PUR schuim is. Als PUR schuim niet dampdoorlatend is, heb ik het dakbeschot met de zijdeglans laag volledig afgesloten? Kan dat kwaad?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gewoon blijven schilderen als weer het nodig is.
Hoe dampdichter de warme kant des te minder kans dat vocht zich zal het opsluiten in het totale dak.
 

Klaas V.

  • #3
Ha Wgb,
Is dat PUR schuim dan niet dampdicht? Want dan zou het vocht niet weg kunnen toch?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
PUR schuim is niet dampdicht. Dat vocht kan weg omdat de lagen/materialen voor de isolatie in jouw dak voldoende dampdicht zijn waardoor er genoeg vocht door de PUR naar buiten kan stromen.
DHL dat is snel.:wink:
 

Klaas V.

  • #5
Supersnel. En superblij met je antwoord. Ik was bang dat ik alle zijdeglans moest gaan verwijderen. Dus dit is een hele opluchting!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu