Dak van overkapping vervangen

Jesse2004

  • #1
Hallo,

Aan de garage (die vast zit aan het huis) hebben wij een zelfgemaakt houten overkapping van ca. 3 x 6 meter (soort carport) waarvan het dak (polycarb. platen) door een storm is afgewaaid. We willen deze overkapping aanpassen en een terrasoverkapping maken (soort pergola/veranda).

Wat voor dakmateriaal kunnen we het best gebruiken om een nostalgische sfeer te bereiken (jaren 30 woning op het platteland). We denken aan wilgenmat, of iets dergelijks maar het zouden ook dakpannen kunnen zijn (als dat mogelijk is).
Wellicht moeten we dan wel de constructie versterken?

Alle tips, ideeën zijn welkom.

bedankt en groetjes Jesse
 

Fiesiekus

  • #2
Foto? Overigens is een wilgenmat niet erg duurzaam.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou proberen om leuke dakpannen op de kop te tikken.
 

Fiesiekus

  • #4
Dat "op de kop tikken" zal het probleem niet zijn; probleem is wel de helling van het dak en het stormvast aanbrengen van die pannen op zo'n dak(je).
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
De pannen kun je simpel met een schroef vastzetten.
 

Jesse2004

  • #6
Bedankt voor jullie reacties.

Het klopt de wind die hier vlakbij de Oosterschelde op de grens van het buitengebied waait is regelmatig stormachtig en heeft vrij spel.

Dakpannen verzamelen is geen probleem maar of de bestaande houten constructie (en zeker helling van het dak) daarop aangepast moet worden blijft de vraag. Ik zal een foto maken en hier plaatsen.

Zijn er nog meer materialen dan wilgenmat en dakpannen die wel duurzamer en stormbestendig zijn en toch een nostalgisch sfeer geven? We hebben op een kleine schuur aangrenzend aan de overkapping gekleurde bitumenplaat geplaatst maar dat vinden we nog niet optimaal.
 

Fiesiekus

  • #7
Ik heb een stookhouthok met als afdak betonplexplaten met daarop bitumineuze golfplaten. Staat een beetje kitscherig, maar weerstaat de storm en voert het regenwater goed af.
 

Jesse2004

  • #8


Hier is de foto; we willen dus de staanders gebruiken en dan de rest aanpassen (dwarslatten worden in het midden verwijderd en de open delen daar komen ook planken.

Kunnen jullie ons nog adviseren?

groetjes Jesse
 

Fiesiekus

  • #9
Als het nostalgisch moet worden, zou ik een druif erlangs laten groeien en als dakbegroe(n)ing over diverse latten leiden en laten groeien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu