Overkapping maken - dak van polycarbonaatplaten

Robke

  • #1
Hallo,

Binnen is alles zover klaar, op de kleine afwerkpuntjes na (hoekjes plinten e.d., maar dat zal iedereen wel bekend voorkomen :P ).
Tijd voor buiten.
Het terras wordt opgeknapt, maar nu moet ik een nieuwe overkapping maken. De huidige is te krap en de golfplaten op het dak zijn groen uitgeslagen. Ook is de verdeling niet mooi. De overkapping is 7 mtr breed en nu maar 2,5 mtr lang met 4 "steunpilaren".

Mijn idee is om het dak van polycarbonaatplaten te maken en met maar 3 steunen. Ik had gedacht om 3 steunen te nemen van 7x7 hout. Hierop een balk te leggen van 8x14. Vanaf het huis 6 dragers met balkjes van 5x5. Op deze balkjes weer dwarsliggers om de platen op te bevestigen. Hierop polycarbonaatplaten te leggen. (Maten van het hout zijn nu uit mijn hoofd, precies weet ik het nu even niet). Afschot 40cm.

Nergens kan ik vinden hoe de polycarbonaatplaten te bevestigen (hetzelfde als golfplaten?) en of deze platen in 4mtr lang te krijgen zijn.

Daarom 2 vragen:
- is de constructie goed of is het te zwaar/licht?
- bevestiging polycarbonaatplaten?

Groeten,
Robke
 

Fiesiekus

  • #2
Als de maten in mm zijn (dat is de standaard-eenheid) dan is e.e.a. veel te licht. Beter factor 10 groter (of de maten zijn in cm opgegeven)?

De bevestiging met gepassifiseerde schroeven in die plastic ondernoppen met een dopje erop. 4 meter heb ik niet gezien (is er wel misschien?) maar 2 platen laten overlappen kan toch ook.
 

Robke

  • #3
De maten zijn in cm. Sorry had ik erbij moeten vermelden. :oops:
Hoe bedoel je precies met overlappen? Net zoals golfplaten, maar dan krijg je een knikje van 16mm. Of zijn er "overgangsplinten"?
Groeten,
Robke
 

Fiesiekus

  • #4
Knikje? Ze lopen toch gewoon door?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #5
Normaal worden deze platen bevestigd tussen een basisprofiel en een boven(kap) profiel.

Dit bovenprofiel wordt dan óf geklikt, óf met rvs houtdraadbouten in de onderconstruktie bevestigd.

w.
 

Polopassat

  • #6
De platen zijn er in diverse lengtes en ze zijn te koppelen met koppel profielen deze bevestigen op je constructie. Zorg ook dat je kopse kanten afgesloten zijn of worden.

Niet in de platen gaan boren en schroeven want dan heb je kans dat er vocht in de ruimtes komt.

Namen verwijderd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu