Zijkant dak garage vervangen (houtwerk)

TB

  • #1
Beste forumleden,

Ik wil graag het hout op onderstaande foto vervangen. Dit is de zijkant van een garage dak en staat met de buurman in verbinding. Ik heb met hem gesproken, maar voor hem hoeft het niet vervangen te worden. Nu wil ik dit zelf toch vervangen. Ik zal dan ter hoogte van de buurman het hout doorzagen (gele streep) en mijn gedeelte vernieuwen (links). Nu wil ik niet met het nieuwe hout "koud" tegen het hout van de buurman zitten. Hebben jullie tips of ideeën hoe ik deze overgang netjes kan overlopen?

Alvast bedankt!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou het hout op de erfgrens recht afzagen. Het kopse hout van je buren goed insmeren met grondverf en op de foto zetten (je weet maar nooit voor later. Je buren kunnen als hun hout rot is dan niet zeggen dat jij het kopse hout niet behandeld hebt).

Tot slot maak je de aansluiting op jouw boeidelen met een rvs H-profieltje. Dat ziet er strak uit, is duurzaam en je bent volledig “los
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Of probeer een strookje zink onder het hout van de buren te plaatsen. Kan je de planken met meer naad plaatsen waardoor je er met de kwast altijd goed bij kan komen.
 

TB

  • #4
Bedankt voor het meedenken! Dat is een heel goed idee. Ik kan weer aan de slag!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu