Dak isolatie - dringend advies AUB

Aivengo

  • #1
Beste mensen, ik heb een dringend advies nodig!

Ik woon op een zolderverdieping in de binnenstad van Amsterdam. Het gebouw is in 1612 gebouwd. Oorsponkelijk was het een pakhuis met een hellend dak, waaronder mijn woning is gevestigd. Al tijdens de eerste winter merkte ik dat het heel koud is in dit appartement. Na enige tijd onstond in het dak lekkage op meerdere plekken die blijkbaar heel goed gemaskeerd was. 's Zomers was het onzettend warm in het appartement. In de VVE zit iemand die meer dan 75% van het gebouw bezit en dus meerderheid aan stemmen heeft. Deze persoon zegt dat er geen probleem is met het dak en hij wil er niks mee te maken hebben. Dus heb ik besloten het dak op mijn kosten te isoleren.
Het volgende is aan werkzaamheden uitgevoerd: dakpannen bleven zoals het altijd was. Van de binnenkant zijn er gipsplaten en de oude isolatie (5cm) is weggehaald. Gaten tussen de dakpannen zijn professioneel gedicht, nieuwe isolatie (Rockwool 12 cm, geen alu-kant) is aangebracht, DAMPREMMEND folie Fiosol aangebracht. Later werd alles met gipsplaten getimmerd en stuckwerk is gedaan en tevens is alles gekit en geverfd. Naar een paar blije dagen kreeg ik bericht van de VVE dat deze manier van isoleren schimmel en rot in het dakconstructie zal gaan veroorzaken. Daarom werd 20 jaar geleden geen folie aangebracht en de VVE (1 persoon) gaat dus naar de rechter.
Ik ben een beetje in paniek. Kan iemand me aub vertellen of het echt zo is? Ik had geen toesteming van VVE dakpannen weg te halen en dampopen,etc folie aan te brengen, daarom heb ik dus alleen maar dampremmend folie gebruikt. Bedankt! Groetjes, Madelon
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de rubriek doorzoekt is er discussie tussen van binnenuit isoleren. Let op er is een verschil tussen een platdak en een pannendak. Bij een pannendak kan het vocht naar buiten dus naar de pannen toe ventileren cq drogen. Bij een platdak sluit je het vocht op omdat de dakbedekking dicht is. Klein beetje info.
Zat er in het dak nog iets als planken/platen of keek je tegen de achterkant van de pannen na het slopen.
Zoals als bij jouw is uitgevoerd lijkt me geen probleem. Heel veel zolders worden toch op deze wijze geïsoleerd.
Toen je bent gaan slopen was al het houtwerk droog en waren er geen sporen van schimmel.
Informeer je ook op de site's van producenten isolatie materiaal.
 

Aivengo

  • #3
Hoi! Bedankt voor de snelle reactie! Ik keek inderdaad naar de achterkant van de pannen (geen houtwerk,etc dus). Er was AL klein beetje schimmel zichtbaar. We hebben alles verwijderd.
Dakpannen-->Rockwool12cm-->DampremmendefolieFiosol125-->Gipsplaat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu