CV leidingen wegwerken

Polaris

  • #1
Hoi,

We hebben een koophuis gekocht en binnenkort gaan we deze grondig verbouwen. Er zit nog geen CV. Nu zie ik bij veel huizen dat de leidingen niet zijn weggewerkt. Ik heb een willekeurig voorbeeld van internet geplukt (dus niet mijn toekomstig huis). Het gaat om een situatie zoals bij de groene muur.



Ik wil de verwarmingsbuizen wegwerken; ik vind dit soort dingen niet mooi(kwestie van smaak en daar valt niet over te twisten). Mijn vriendin stelt dat het niet anders kan; dat geloof ik niet. Ik denk dat men voor dit soort oplossingen kiest puur uit gemak (dan hoeft de vloer/muur niet open).

Kan ik verwarmingsbuizen in de muren stoppen? Het zal dan in het isolatiemateriaal weggewerkt worden (afgewerkt met gipsplaten). Kan dit überhaupt of gaat dit tegen alle regels in? :roll:

Hoe kunnen we soortgelijke verwarmingsbuizen anders wegwerken zonder veel wamte te verliezen? We gaan grondig verbouwen en we houden alleen een casco huis over dus alles is mogelijk.

Graag advies, ik zit er een beetje mee mee.

Alvast bedankt

Commerciële link verwijderd, graag foto plaatsen via klusidee, mod.
 

Monteynejeroen

  • #2
Bij mij thuis heb ik gewoon een rij tegels uitgescheven. Leidingen gelegd. En dan de tegels terug gelegd. Dat is misschien het meeste werk, maar m'n leidingen zitten wel weg. Je ziet natuurlijk ook waar de tegels eruit geweest zijn door een iets bredere voeg, maar de meeste mensen zien dat niet als je hen er niet op wijst.
 

Klorissa

  • #3
Wat ga je doen als er zo'n leiding die je mooi hebt weggewerkt gaat lekken.Al je muren slopen want welke en waar is onbekend.Of je moet met slangen gaan werken,als je zorgt voor een goede kwaliteit lijkt dat mij de enige optie
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
In een leidingkoker de hoofdleidingen van de zolder naar beneden brengen.
Op iedere verdieping een verdeler plaatsen voor het aantal radiatoren dat daar aanwezig is.

De hoofdleiding verbinden met de verdelers.

Slangen in de vloer freesen en de radiatoren met slang aansluiten op de onderblokken.

Geen verbindingen maken in de leidingen die worden weggewerkt dat geeft meestal problemen.

Vr Gr
 

Monteynejeroen

  • #5
Ik heb gewerkt met het buis-in-buis systeem. Hierdoor kan je de buis moet die lekker er uit trekken en vervangen. (ik vrees wel dat dit voor lange leidingen niet echt goed gaat!) Er moeten dan wel voor elke radiator 2 buizen vertrekken van bij de ketel.
 

Waussie

  • #6
Ik heb destijds vloerverwarmingsbuizen gebruikt, die zijn eigenlijk voor vloeren maar met juiste isolatie, ook toepasbaar voor muren. Wel opletten dat eventueel tegelwerk bestand is tegen vloerverwarming.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu