Leidingen in de badkamer wegwerken - celbeton

Sanuk

  • #1
Wij niet zo ervaren klussers willen de leidingen in de badkamer wegwerken. alleen is de muur van onze badkamer niet zo dik (celbeton blokken)kunnen we hier wel leidingen in frezen? hoe diep moeten die buizen, gewoon zo diep dat je ze weg kan werken of zijn daar andere richtlijnen voor. deze muur heeft in het verleden wel wat vocht doorslag gehad. is dit dan nog bruikbaar of zal die gaan afbrokkelen? hoe erg het is, hebben we nog niet kunnen vaststellen.

tweede optie is een voorzetwandje plaatsen voor de oude wand en daar de leidingen achter laten lopen. er gaan twee lagen tegels af. op hoeveel ruimte verlies moeten we dan rekenen? of valt dat wel mee doordat er twee lagen af gaan (simpele witte tegels).

graag jullie advies!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe dik is de muur ?
Wel handig te weten.
 

Xr8

  • #3
Een gleuf van 2cm diep is vaak wel toereikend voor de leidingen. Het inbouwen van de geminibeugel zal vaak een groter probleem zijn. Cellenbeton is vaak minimaal wel 7cm. Moet lukken. Je moet er wel rekening mee houden dat je eventueel door de wand heen gaat. Voorzichtigheid is geboden.

Met een voorzetwand is dit risico niet en het voordeel is tevens dat je direct een mooie vlakke wand kunt maken. Eea afhankelijk van de ruimte.

Succes.
 

Sanuk

  • #4
De muur blijkt dik genoeg te zijn, we gaan voor frezen als de muur niet al te veel te lijden heeft gehad onder het vocht.

Bedankt voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu