Waterleidingen wegwerken in voorzetwand

Machlo

  • #1
Hallo,
Zoonlief heeft zijn eerste huis gekocht, opknapper. Naast elektra gaan we isoleren en de (eenvoudige) badkamer naar 2023 brengen.
Vanwege de enkelsteense buitenmuren gaan we ook isoleren. Omdat het een kleine badkamer betreft met douche, wasbak en wc wil ik de isolatie niet te dik nemen. Heb het volgende in gedachten.....tegelwerk eruit, leidingen eruit. Daarna een spouw van ongeveer 2cm aanbrengen met dampwerende folie. Dan met metalstuds en Pir platen de boel isoleren. Afwerken met (aqua) gipsplaten en betegelen.
De leidingen, meerlagen met persfitting en leggen we ook zelf.
Maar hij krijg ik die het best/makkelijkst bij de muurplaat voor de douchekraan? Tussen het folie en de PIR door? Dan door de PIR heen, richting muurplaat? De muurplaat vast maken aan een plank hout tussen de studs?
In dit geval komen de leidingen trouwens van bovenaf (plafond is er ook al uit).....
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan je op het gebied van leidingloop zelf niet adviseren, maar wil je wel wijzen op de verplichte (elektrische) vereffening in badkamers d.m.v. bedrading naar het centrale aardpunt (CAP). Mocht je daar nog niet aan gedacht hebben, zoek dan in dit forum op vereffening (klik). Vragen over (details op) dat gebied kun je stellen in een apart aan te maken topic in de elektro-rubriek (klik hier).
 
  • Like
Waarderingen: Machlo

Machlo

  • #3
@Kees ....thnx, ik heb weer wat te lezen zie ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu