Leidingen wegwerken tips

DeStok

  • #1
Hallo,
Ik ben een behoorlijke leek, maar ook behoorlijk van plan meer zelf te gaan doen op klusgebied. Daarom het mooie voornemen om in 2016 mijn badkamer onder handen te nemen.

Nu wil ik de huidige tegels eraf slopen en alles kaal halen, de vloer wil ik behouden. Dit lukt me allemaal zelf wel.

Maar, daar komt ie: ik wil ook graag de huidige leiding vervangen met flexibele kunstof leidingen. En deze wegwerken in de muur.

Nu heb ik hierover een aantal vragen:
1. Ik heb naar de wasbak een 12mm (warm) en een 15mm(koud) stalen (geloof ik) leiding lopen. De koude vertakt met een t-splitsing ook naar de wasmachine toevoer. Nu kan ik hier schijnbaar een overgangssok voor gebruiken om naar flexibele Pexal buis te gaan, die zelf 16mm is. Maar hoe vind ik de juiste?

2. Moet ik dan voor de koudwatertoevoer (nu dus 15mm) die ook me die t-splitsing naar de wasmachine gaat, eigenlijk een dikkere 20mm flexibele buis gebruiken, of is 16mm voldoende voor wastafel en wasmachine?

2. 1 van de muren waarin ik de waterleidingen weg wil werken is van cellen beton, niet dikker dan 7cm, is het wel verstandig om daarin sleuven te maken, of kan ik daar beter met gipsplaten of iets dergelijks de leidingen wegwerken, daarover heen laten stucen en dan aftegelen?

3. de waterleidingen van mijn douche komen uit het plafond beide 12mm. Kan ik zonder problemen hier ook in het plafond beitelen zodat ik ze weg kan werken deels in het plafond en vervolgens in de muur?

4. verder nog tips?

Ik hoor het graag!
Koen
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn88

  • #2
Geen knelkoppelingen in de muurplaatsen de leidingen zullen waarschijnlijk koper zijn deze kun je prima verlengen met koper en soldeerkoppelingen dit kun jeook gewoon in de muur monteren pex leidingen kan ook maardan zall jede overgan van koper naar pex ergensmoeten maken wat toegangkelijk blijft en dan zowel ww als kw in 16 mm uitvoeren en in 7 cm cellenblokken kun je prima een sleufje maken van 2 diep
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu