CV ketel installatie vragen

Knuppel

  • #1
Ik heb onze oude Nefit CV-ketel verwijderd, en vervangen door een warmtepompboiler. Nu ga ik een kleinere ketel terughangen om alleen de verwarming mee te stoken.

Vrij recent heb ik de rookgasafvoer leiding door onze schoorsteen laten vervangen. D.w.z. er is een nieuwe flexibele buis getrokken. De bocht die hieraan is gekoppeld aan de onderzijde stond iets omhoog, bij het omlaag trekken kwam er zwart water uit. Is dit normaal? Er zit wel een regenkap op. Ik kan me zo voorstellen dat het condenswater normaal terug moet lopen de ketel in, maar omdat de bocht omhoog stond hier wat verzameld is?

Andere vraag. De nieuwe ketel is een Remeha Tzerra m 28c plus, bewust wat kleiner en gekeken naar de minimale Kw waarde omdat we per vertrek stoken ipv alles tegelijk. Volgens mij zit er een geintegreerd expansievat in de ketel. Deze zal onvoldoende zijn voor mijn installatie (kelder), dus ik wil er een los expansievat bij hangen van 1 bar / 25l. Ik lees veel over dat een te klein expansievat schadelijk kan zijn, maar kan het kwaad als het expansievat volume te groot is?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Een ketel plaatsen is geen DHZ klus en mag enkel door een installateur worden gedaan uit veiligheidsoverwegingen. Hier zal wel een slotje op komen verwacht ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu