WTW installatie met indirect verwarmen via CV-ketel

TRitsma

  • #1
Hallo,

Ik heb een WTW installatie met indirecte verwaming door middel van CV-ketel. Nu werkt de ventilator die de warme lucht het huis door pompt niet meer. Het bedrijf die ooit onderhoud heeft gedaan is inmiddels failliet.
Is er iemand die het merk of type herkent op basis van deze foto?
WhatsApp Image 2021-10-06 at 10.12.43.jpeg


Ik heb zelf lopen troubleshooten.
De CV ketel kan ik in een test programma zetten en dan komt er heet water de unit binnen. de rechter radiator wordt dat warm retour leiding naar CV ketel niet echt warm.
De ventilator boven deze radiator gaat niet aan. Ik heb 230V direct op de ventilator aangesloten en de ventilator draait dus die is niet kapot.
0EBBF493-261D-4F78-919A-96FEA75CECBB.JPG


Ik zal vanavond kijken of ik draden kan volgen. ik heb namelijk geen idee waar de thermostaat aan vast hangt. Het lijkt mij logisch dat de thermostaat aan de WTW hangt en dat deze een verwarmingsverzoek naar de CV-ketel stuurt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het is geen WTW, maar luchtverwarming.
 

Freekcv

  • #3
Dit oogt als een oude slokker unit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Wellicht is het tijd om te investeren in een meer energiezuinige oplossing:

SLOKKER TOTAAL - UNIT

In 1981 introduceerde Slokker het Spaarhuis®, een woning die destijds een spectaculaire energiebesparing opleverde van 50%. Het Slokker Spaarhuis, dat in 1981 werd geïntroduceerd, betekende véél meer prefabricage van de bouwdelen, waarin alle leidinginfrastructuur werd geïntegreerd. Zodoende werd een 40% kortere bouwtijd met 15% kostenbesparing bereikt.

In de jaren tachtig is er voor duizenden woningen in Nederland gekozen voor het Slokker spaarwoning concept. In deze woningen is voor de verwarminginstallatie oftewel TotaalUnit een combinatie van een ACV gasgestookte boiler met een indirect- gestookte warmtewisselaar voor het luchtverwarmingssysteem gekozen en tevens een afzuigventilator voor het mechanisch afzuigen van de keuken, badkamer en toilet, dit alles in één grote metalen kast ingebouwd op de 2e verdieping.

De Slokker Totaal Unit met 3 installaties in één, Verwarmen, Tapwater en afzuiging voor die tijd een vernieuwing en een besparing. Intussen is deze installatie techniek flink achterhaald
 

TRitsma

  • #5
Walker bedankt,

We hebben iemand gevonden die er naar gaat kijken. Voor nu is het even zaak om de boel werkend te maken voor het echt koud wordt maar er zal wel iets beters voor moeten komen op termijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu