Cv ketel in de tuinschuur

DenMar

  • #1
Wij blijven worstelen met de plaats voor de nieuwe cv ketel... Ons huis wordt volledig verbouwd - 2 appartementen op de BG worden samengevoegd.

We hebben de mogelijkheid de ketel te plaatsen:
- in de eetkamer, direct aan de achtergevel, met een rookgasafvoer horizontaal naar buiten toe en dan 10 m omhoog tot goothoogte ivm de buren.
- in een geïsoleerde buitenkast tegen de achtergevel met een vergelijkbare roofgasafvoer
- in de tuinschuur op ca 5 m van de achtergevel, met de rookgasafvoer als schoorsteentje uit het dak van het schuurtje. We kunnen in de schuur een geïsoleerde kast inbouwen voor de ketel tegen vorst.

Qua afstand tot douche etc maakt de plaats niet uit, die is hetzelfde - ca 10 meter.

Ik neem aan dat als de gasleiding en waterleidingen, plus de leidingen naar de radiatoren 50 cm diep liggen, en goed geïsoleerd zijn, er geen bevriezing optreedt in ons beschutte stadstuintje.

Maar hoe zit het met warmteverlies naar douche en radiatoren toe? Zijn er andere nadelen van de schuur-optie die we nog niet bedacht hebben?

Bedankt vast voor de reacties!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Van alle mogelijkheden is het tuinschuurtje misschien wel de minst onwenselijke. Door goed te isoleren moet dit op zich wel kunnen.

Maar kun je eens een plattegrond van de woning uploaden? Ketels kunnen in hele kleine hoekjes tegenwoordig, zelfs in een keukenkastje!

Misschien zien de ervaringsdeskundigen hier een plek, die je zelf over het hoofd hebt gezien...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Ik neem aan dat deze woning(en) nu ook verwarmt worden.
Hoe zit dat nu dan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu