ATAG I28 CV ketel vreemd geluid

Palma40

  • #1
Mijn Atag CV/warmwater ketel is een TY2800H of I 28EC. om de circa 25 minuten komt er heel kortdurend een ratelend geluid uit. Vrij licht van klank, alsof er een tandwieltje over tandjes slipt. Het zijn niet de pomp en de ventilator. ook niet de trafo ? van de ontsteking. Over de actuator van de 3 wegklep ben ik nog niet zeker, maar het lijkt niet de boosdoener. De actuator zit er losjes op, maar in een bepaalde stand zit die niet losjes. Beter kan ik het niet omschrijven. Volgens de storingsmonteur is het geen lekke pakking. Het geluid is niet te lokaliseren of te voelen. Soms denk ik ergens bovenin. Kan de ontsteking soms een ratelend geluid geven?
De storingsmonteur denkt ook aan een oorzaak buiten de ketel. Maar er staan dan geen andere kranen open.

Heeft iemand een idee? Mvg Jan
 

Palma40

  • #2
Mijn ATAG I28 CV ketel kan in de Eco stand. Door dat knopje kort in te drukken gaat hij uit de Comfortstand en slaat de ketel niet steeds kortdurend aan om het warmwater circuit warm te houden. Maar de ketel houdt de Eco stand niet vast, na korte tijd verdwijnt die. Elders op Forums is daar al over geschreven. ATAG geeft niet thuis, die verwijst naar gecertificeerde ATAG dealers. Ik heb er 3 geraadpleegd. Reageren niet of nauwelijks. Twee daarvan horen het probleem aan en zeggen erop terug te komen. Niet dus. Mogelijk commercieel niet interessant. De derde neemt de telefoon niet op. Ergens staat dat het alleen in combinatie met een Atag One thermostaat werkt. Dat lijkt me onzin, want de handleiding zegt er niets over. Handleiding verwijst alleen naar het betreffende knopje. Het lijkt me gewoonweg een fout in de ingebakken software. Ik heb een Honeywell Lyric WiFi thermostaat. Eerder zat er een ronde Honeywell thermostaat op. Of het toen wel goed werkte weet ik niet.
Heeft iemand een idee?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Klinkt mij als de actuator.
 

Palma40

  • #4
Dank voor je reactie! Ja, zou ik ook denken. Maar ik voel tijdens het geluid daar niets trillen. En andere keren dat de actuator draait loopt het soepel. Het geluid lijkt van hoger te komen of in het gehele bovenstuk. Elders spreekt men over een lek in een pakking of een verkeerde gas/lucht verhouding.
 

Palma40

  • #5
Vervolg: de storingsmonteur heeft ook met Atag gebeld. Samen komen ze er nog niet uit. Nu heeft dit bedrijf minder met Atag ketels te maken. Zeggen ze ook eerlijk.
Het lijkt alsof je de actuator vrij makkelijk los kan maken. Door een soort splitpen los te trekken. Heb ik echter nog niet aangedurfd.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Palma40 schreef:
Ik heb een Honeywell Lyric WiFi thermostaat. Eerder zat er een ronde Honeywell thermostaat op.
Dit lijkt me niet verstandig. Tegenwoordig zit er nogal wat soft-en hardware in een systeem. Toch.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu