Cv brandt bij warmwatervraag

Stokkie

  • #1
Remeha Quinta 28c combiketel met Remeha Celcia 20 klokthermostaat.
Bij het tappen van warm water (ketel geeft code 4) worden ook de radiatoren warm, terwijl de thermostaat niet vragend staat. Op het display zie ik wel zowel het kraantje als het vlammetje staan, dus dat geeft inderdaad aan dat de ketel brandt voor het warmwater en voor de cv.....
Bij mijn weten was dit eerder niet het geval, maar is dat pas nadat ik een radiator vervangen heb en dus ook de hele installatie heb afgetapt en later weer gevuld. Heeft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Oorzaak kan zijn dat je 3 wegklep niet werkt,kortom het binnewerk hiervan
of het motorgedeelte.
 

Stokkie

  • #3
Ja, ik heb hier op het forum al wat gelezen over de 3 wegklep, dus kreeg ook al een vermoeden dat het daar aan zou kunnen liggen. Is dat iets wat ik zelf op kan lossen?
 

Djerikp

  • #4
Dat is uiteraard erg afhankelijk van uw voorkennis en uw ervaring met CV installaties. Maar als je er enigsinds nuchter naar kijkt, en begrijpt waar je mee bezig bent en waar je rekening mee moet houden, dan is dat zeker zelf te doen.

Persoonlijk heb wel wat ervaring met waterleidingen en CV installaties, maar ben absoluut geen professional. Zelf heb ik de 3-wegklep bij mij thuis ook vervangen, hier ging het welliswaar om een nefit ketel, maargoed dat zal het probleem niet zijn.

Mijn motto is, als het al kapot is kan ik het alleen nog kapotter maken. Maar wanneer je het zelf kunt maken dan bespaar je je behoorlijk wat centen :).

Ik weet overigens niet of het bij dit type 3-wegklep beter is om de hele klep te verangen of alleen het motorische deel, wellicht dat andere forumgebruikers daarover meer informatie kunnen geven.
 

Xr8

  • #5
Het vlammetje op de celsia zegt niets over stoken voor de cv. Het vlammetje geeft alleen aan dat de brander actief is, het kraantje is voor tapwater het radiatortje voor cv. Als je tijdens cv bedrijf water tapt dan staan alle 3 tegelijk in display.

De hele klep vervangen heeft geen zin. Een nieuw binnenwerk is simpel te vervangen, je moet dan het grijze motortje verwijderen. Hierop zit een pennetje, deze indrukken en de motor 1/8 slag draaien. Nu zie je een bruinkleurig binnenwerk. Deze kun je eruit draaien met een speciale sleutel, geleverd bij het nieuwe binnenwerk. Wel eerst de installatie aftappen!

Wacht niet te lang met het vervangen, anders kan de motor het ook nog begeven. Indien de motor vervangen dient te worden neem dan een VC8040 ipv de standard VC8010. Deze motoren zijn veel stiller. Handig als de ketel in de buurt van de slaapkamer hangt.

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
De vc 8010 zit niet in deze ketel.

Neem dan de originele Remeha motor driewegklep VC8040ZZ37E 24V
 

Xr8

  • #7
In de oudere types oa rond 2005 zit wel de VC8010. De 8040 wordt tegenwoordig gebruikt. Maakt qua werking niets uit, alleen is de 8040 veel stiller.
 

Makki

  • #8
Als de verwarming warmt wordt tijdens watervraag is idd meestal de 3wegklep de oorzaak. Maar 9 van de 10 keer is het binnenwerk de oorzaak die op zijn beurt de motor(8010 of 8040) uiteindelijk door laat branden. Honeywell binnenwerken zijn los verkrijgbaar en makkelijk te vervangen.(wel even aftappen....)
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu