Vaillantgeiser brandt te lang door

Venneper

  • #1
Sinds 3 jaar een tweedehands stacaravan in bezit met Vaillant geiser ( MAG NL 9/2 XZ) die in 2019 voor het laatst is nagekeken.
Twee jaar /seizoenen geleden merkte ik dat hij een paar seconden blijft branden nadat de warmwaterkraan is gesloten, vorig jaar weer wat langer en nu zitten we inmiddels op zo’n seconde of 5. Ik heb er geen goed gevoel bij dat dit goed gaat..
Wat feiten:
In oktober telkens geiser afgetapt en in april weer aangesloten
Nu watergedeelte uit elkaar gehaald: membraan zag er prima uit, geen kalk, niet gescheurd en goed flexibel. Asjes mooi schoon en bewegen probleemloos, veer ook prima.
Waakvlam en hoofdbrander branden mooi blauw.
Ik dacht dat het dan aan de waterdruk zou liggen maar dat is ook in orde.
Opvallend is dat wanneer ik de temperatuur met de regelaar verhoog het starten en uitgaan van de brander nog langer duurt
Wie weet raad?
Is dit iets waarover ik mij zorgen moet maken en zo ja, kan ik het zelf oplossen en hoe dan?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Gr,
Venneper
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Misschien heb je er al eens over nagedacht om de geiser net als de CV-ketel thuis een jaarlijkse inspectie- en onderhoudsbeurt te laten geven door een technisch installatiebureau. 2019 is namelijk al best wel lang geleden voor een gastoestel.
 

Venneper

  • #3
Ik snap je reactie Walker maar welke installateur wil met zijn gereedschap eerst een kwartier over het strand lopen ( caravan staat nu op het strand) om vervolgens weer een kwartier terug te moeten lopen naar z’n auto omdat hij wat vergeten is? In de winter staat de caravan op een terrein zonder gas-/wateraansluiting. Dit maakt ‘t ff lastig.
 

ADDave

  • #4
Dat maakt de installateur niks uit hoor. Die rekent gewoon per uur.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
er zit een probleem in je waterhuis of het gasgedeelte, schakel hiervoor zoals gezegd een vakman in.
ga in geen geval zelf lopen klooien of de geyser blijven gebruiken, als deze namelijk blijft branden raakt de wisselaar aan de kook met als gevolg een heetwater explosie en gescheurde wisselaar
 

Venneper

  • #6
Het probleem is opgelost: de toevoer naar het bovenste deel van het watergedeelte was vervuild.
Bedankt voor de reacties.
Mvg,Venneper
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu