CV afdoppen met een draadplug, welke maat?

zerkalog

 • #1
Ik hoop dat iemand me met het volgende kan helpen. Ik heb een verwarming van de muur gehaald en wil de leiding afdoppen zoals dat volgens mij heet.
Ik de bouwmarkt heb ik een draadplug, maat 1/2 gekocht. Deze bleek te klein te zijn. Daarna ben ik teruggegaan en heb ik er een in de maat 3/4 gekocht, maar deze blijkt weer te groot. Er lijken geen maten daar tussenin te bestaan, althans niet bij de bouwmarkten waar ik ben geweest. Heeft iemand een idee wat ik nodig heb?

thumbnail_IMG_5751.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Laat eens zien waarvan je dit heb opgeschroefd. Als 1/2" te klein is en 3/4" te groot groot zal het waarschijnlijk M24 zijn.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Het zal inderdaad M24 zijn of 3/4 Euroconus.
  Een draadplug of eigenlijk een gewone plug zal nooit passen, deze knelkoppelingen zijn onderdeel
  van een aansluitset of onderblok. Ik zou er zelf een afsluitbaar onderblok op zetten met dezelfde maat.
   

  zerkalog

  • #4
  Bedankt voor de tips heren! Een draadplug bleek inderdaad niet de oplosing te zijn, dus dat kon ik dankzij jullie uitsluiten. Ik ben vandaag naar Merken en winkels niet nodig - mod gegaan met het koppelstukje van de verwarming en daar hebben ze me passende afdopstukjes meegegeven. Hoe die stukjes heten weet ik niet. Ik denk dat het inderdaad maat 24 betreft.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu