Convectorput met nieuwe vloer

JamesdeR

  • #1
Toch maar eens een draadje starten want ik kan niet vinden wat ik zocht.

Binnenkort een nieuwe dekvloer maken i.v.m. met nieuwe plavuizen (60x60, middenbed gelijmd). De huidige is niet vlak en ligt op plaatsen los. Dus alles gaat eruit.

Nu ligt er een convectorput die ik een aantal jaren geleden geplaatst heb in de bestaande vloer. Deze ga ik hergebruiken.

Het volgende is nu mijn vraag: Het rooster van de put moet in de eind situatie gelijk liggen met de bovenkant van de nieuwe plavuizen. De nieuwe hoogte van de (giet)dekvloer t.p.v. de put is nog niet precies bekend. Daarnaast worden op de nieuwe vloer de plavuizen gelijmd, waarvan de hoogte agv het lijmen ook nog wat kan schelen.

Dus hoe krijg ik nu het putrooster (en daarmee de hele put) op de goede hoogte (en waarom heeft Jaga, type canal plus met alu rooster, niet gewoon een verstelbaar rooster :roll: ????? Maakt het leven een stuk makkelijker en lijkt mij geen hogere wetenschap om dat een beetje netjes te ontwerpen en maken).

Had al gedacht om een dam om de put te maken en e.e.a. tijdens het tegelen te stellen en af te smeren. Mogelijk is het waarschijnlijk wel, maar het mooiste zou zijn om e.e.a. gesteld te hebben bij het maken van de dekvloer.

Ik hoor graag jullie ideeën
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je kunt de nieuwe dekvloer gelijk maken, met de bestaande put.
Want die zou ik niet gaan verhogen.

Tijdens het tegelen, kun je dan haakse RVS of Aluminium tegelprofielen gebruiken, die je dan rondom de tegels zet die om de put lopen.
Die profielen, heb je in diverse hoogtes.



Het rooster lun je dan aan de onderkant wat opvullen, met strookjes multiplex of dergelijken.

Zo ligt je rooster dan weer gelijk met de nieuwe tegels, en zijn de tegels rondom het rooster netjes afgewerkt.
 

JamesdeR

  • #3
Hallo Peter,


Dat klinkt als een goed idee. Zijn die profielen in de bouwmarkt te koop of is dit materiaal wat alleen een bij vakhandel te vinden is en is dat dan een gemiddelde bouwmaterialenhandel of een afbouwmaterialenhandel?

Bedankt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Bij sommige DHZ zaken, zijn die volgens mij ook te koop.
Maar een gemiddelde professionele bouwmaterialen handel, heeft die bijna altijd op voorraad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu