Convector verwarming vervangen voor convector put

Ivan076

  • #1
Beste klussers,

Ik woon in een mooie patio woning met prachtige glazen wanden. Helaas word dit belemmerd door 3 ontzettend lelijke convector verwarmingen. (Jaga tempo) is het mogelijk deze te vervangen voor een convector put? Zo ja, verlies ik daar veel warmte door?

Met vriendelijke groet,

Ivan
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Naar mijn mening is een convectorput niet meer van deze tijd. Wil een convectorput goed functioneren, dan is daarvoor een CV-ketel nodig die op behoorlijk hoge temperaturen is ingesteld cq. waarbij het mogelijk is die zo in te stellen.

Met steeds meer CV-installaties die, wanneer ze 'op' zijn, vervangen worden door warmtepomp (of hybride) installaties, is het m.i. belangrijk daar rekening mee te houden als je meerdere radiatoren wilt gaan vervangen door iets anders.

Bij "iets anders" zou je dan eerder aan vloerverwarming moeten denken dan aan een convectorput.

Maar ik kan natuurlijk niet zien wat de mogelijkheden daarvoor zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe zit het met de vloerconstructie?
Je kunt niet zomaar een gat gaan hakken in de vloer.
 

Ivan076

  • #4
Beste Kees,

Dank voor je reactie. Ik heb stadsverwarming en volgens mij kan dat best hoge temperaturen aan. De rede dat ik een convectorput zou willen en geen vloerverwarming is omdat het volledig glazen panelen zijn (+- 20 meter x 2,40 aan glas) en dat met vloerverwarming heel moeilijk te verwarmen is.

Mvg
 

Ivan076

  • #5
Jan,

Ja dat is de vraag. Volgens mij zit er een kruipruimte onder het huis maar hebben bij de koop van dit huis geen bouwkundige tekening gekregen. Deze hebben ze later dicht gestort om de een of andere reden..
 

ADDave

  • #6
Beste Ivan,

Een convectorput is inderdaad een optie om de verwarming uit het zicht te plaatsen maar je kan zoals hierboven al genoemd niet zomaar gaten gaan zagen. Zeker als je een "broodjesvloer" hebt is dit geen goed idee, omdat de vloer dan zijn dragende werking verliest.

vloerverwarming is een mooi alternatief maar er moet wel rekening gehouden worden met de isolatie.

hoe is de isolatie in je woning?
heb je goed isolerend glas of is dit al enigsinds verouderd?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu