Convector radiator blijft koud...

Rg1970klus

  • #1
Korte achtergrond: we hebben een hoekwoning welke is aangesloten op stadsverwarming. Op de Begane Grond zijn er 4 radiatoren (2x convector & 2x paneel) die worden bediend via een thermostaat (Honeywell) en gemotoriseerde klep op stadsverwarming. De radiatoren op 1ste en 2de verdieping hebben een thermostaatknop.

Alle radiatoren op de 1ste en 2de etage doen het prima. Alleen op de begane grond doet een convector radiator voor de schuifpui het niet/slecht. De aanvoerleiding wordt goed heet maar de retourleiding blijft koud. Hierdoor blijft de convector voor de helft 'lauw'. Het retourventiel staat maximaal open en de radiator is ontlucht.

Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn? Het enige dat ik me als leek kan bedenken is een defect retourventiel of een verstopping ergens in de retourleiding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Draai de radiatoren eens dicht, wordt de convector dan wel warm ?
 

Marcn88

  • #3
Is de installatie ingeregeld?grote kans dat hier het probleem inzit en dat de overige radiatoren ingeregeld moeten worden, dit kunt u testen aks u de rest van de radiatoren dichtzet word de convector dan wel warm?
 

Rg1970klus

  • #4
Hoi,
Hebben we al geprobeerd maar dan wordt deze niet warm. :-(


Quote verwijderd, tekst staat er net boven, mod.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu