Constructievloer/ afwerkvloer met vloerverwarming

Marc1800

  • #1
Mijn zwager gaat bouwen, en nu vonden ze een betonvloer die gevlinderd werd wel mooi.
Ze wilden er later ook vloerverwarming in hebben, maar er dient ook waterleiding gelegd te worden, en nu is mijn vraag of de volgende toepassing de juiste is:
Zandbed, met daarin de waterleiding, vervolgens folie, 10 cm tempex, daarop afstand-houders met wapeningsnetten en daarop vloerverwarming en met dekking van 30-40 mm betonvloer storten en af-vlinderen. Langs de muren rand isolatie gebruiken omdat de vloer gaat werken

Klopt deze opbouw zo, en mag/moet de waterleiding in het zand gelegd worden?
 

Marc1800

  • #2
De reden dat ik vraag of de waterleiding in het zand moet liggen is omdat mijn zwager bang is voor de legionella-bacterie die kan ontstaan in warm water.

Of mag de waterleiding om welke reden dan ook niet in het zand liggen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De opbouw zoals geschetst klopt, wel heb ik grote vraagtekens bij de dikte van de betonvloer, een beetje betonvloer is rond de 8 cm dik, 4 cm dik is niet genoeg voor normaal gebruik.

De waterleiding moet zodanig gelegd worden dat die niet opgewarmd kan worden, daar voldoet de leiding aan, in het zand leggen is prima.
 

Marc1800

  • #4
Als je goed leest, valt je op dat ik afstand houders, in dit geval 40 mm gebruik waar de bouwstaalmatten op liggen 2x8 mm = 16 mm, met daarop de vloerverwarming 25 mm en daarboven nog 30-40 mm totale dikte is dan 40+16+25+40 mm = 120 mm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu