Houten constructievloer egaliseren

Droognl

 • #1
Goedemiddag,

Ik wil de houten constructievloer in mijn appartement geschikt maken voor het plaatsen van klik PVC. Ik heb echter wat twijfels over mijn huidige idee die ik hier wil toetsen.

De huidige constructievloer bestaat uit houten balken afgedekt met aan de bovenkant houten planken en aan de onderkant riet+gips. De holle ruimtes zijn ingeblazen met cellulose.
Mijn idee is om de houten vloer af te dekken met dampwerende folie, kantstroken en egalisatiewapening te plaatsen en dan te egaliseren met vezelversterkte egalisatiemortel.
Hier komt dan bovenop een ondervloer voor klikpvc met een contactgeluidsreductie van 21 db Lw en de klik pvc zelf.

Zijn hier problemen mee te voorzien mbt geluidsoverdracht tussen de egalisatiemortel en de houten planken, ontluchting van de houten vloer of andere zaken waar ik niet aan gedacht heb?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Ik weet niet welke laagdikte je voor ogen hebt... Maar een dunne laag zal zeker breken. En een dikke laag is kostbaar en een behoorlijke belasting voor de houten vloer.

  Als alternatief zou je kunnen kijken naar een droogbouw estrich vloer.
   

  Droognl

  • #3
  Ik ga uit van 5 a 6 mm. Hoe problematisch is het als de egalisatie breekt, aangezien er nog een zwevende ondervloer op komt?

  Ik kan me voorstellen dat de belasting een probleem kan zijn ja.

  Wat mij tegenvalt aan de estrich vloer is de prijs en de bewerkelijkheid maar goed als ik de voordelen van deze gangbare methode afweeg tegen de risicos van de egalisatiemortel is dat misschien toch het beste. En de onderbuurman zal de extra contactgeluidisolatie wel waarderen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Losse delen van een gebroken vloer zullen zorgen voor oneffenheden in je PVC-afwerkvloer. Het aanbrengen van een egaline-laag is minstens zo bewerkelijk, met daarbij veel meer risico op fouten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu