Vragen m.b.t. uitharden constructievloer met vloerverwarming

PBRD

 • #1
Hallo iedereen,

5 weken geleden is onze houten balken vloer vervangen voor een geisoleerde constructievloer (+/- 15cm dik) met daar bovenop een zandcementdekvloer met vloerverwarming (+/- 8cm dik).

De eerste 3 weken hebben we het "natuurlijk" laten drogen, maar de luchtvochtigheid bleef veel te hoog. Sinds een week hebben we dus nu een bouwdroger met ventilatoren staan die hun werk erg goed goed (luchtvochtigheid op de 45% met ongeveer 21 graden celcius kamertemperatuur), maar ik heb geen flauw idee hoe lang ik dit moet laten draaien voordat ik een opstart protocol kan beginnen voor de vloerverwarming en wanneer er een nieuwe topvloer op kan (wordt een klik pvc vloer). Ik heb bij de bouwdroger een vochtmeter gehuurd (trotec t660), maar wordt hier niet veel wijzer van. De metingen schommelen heel erg, maar zitten op dit moment gemiddeld rond de 60.

Kan er eventueel al begonnen worden met een opstart protocol van de vloerverwarming en kan dit helpen met het uitharden van de vloer, of is dit juist een absolute no-go?

Kan iemand zijn/haar wijsheid met me delen?

Vriendelijk bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Vochtgehalte van de vloer meten, de fabrikant van de pvc vloer geeft een maximaal percentage op.
  En anders een stuk plastic van 1x1 meter op de vloer plakken.
  Is deze de volgende dag vochtig aan de onderzijde, dan is de vloer nog te vochtig.
   
  • Like
  Waarderingen: Degooijer

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Het uitharden is een natuurlijk proces, want je niet kunt bespoedigen door de vloerverwarming alvast aan te zetten. Gewoon geduld hebben!
   

  PBRD

  • #4
  Degooijer schreef:
  Het uitharden is een natuurlijk proces, want je niet kunt bespoedigen door de vloerverwarming alvast aan te zetten. Gewoon geduld hebben!
  Bedankt voor de reactie. Dat begrijp ik inderdaad. Ik begreep echter ook dat het opstart protocol eerst volledig doorlopen moet worden voordat er een nieuwe topvloer op kan. Ook al helpt het niet bij het uitharden, wil ik graag weten of ik hier wel al mee kan starten
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #5
  Ik zou het niet adviseren: gewoon geduldig wachten tot alles goed is uitgehard om nadien problemen te voorkomen, maar het is natuurlijk nog je eigen verantwoordelijkheid
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu