Benodigde dikte vloerbeplating constructievloer op begane grond.

Bartlap80

 • #1
Hallo,

Ik heb het voornemen de vloer water pas te krijgen d.m.v. opklampen van vloerbalken (waterpas aanbrengen van dikke planken aan weerszijden van vloerbalken), of door de koppen die in de zijgevels rusten op te krikken en uit te vullen. De balken 160x60 liggen met h.o.h afstand van 60 cm van elkaar liggen, daarop liggen grenen planken en daarop een laag underlayment, deze zal ik eerst beide moeten verwijderen.

Mijn vraag is wat ik van vloerbeplating terug moet plaatsen?

Uiteindelijk zal er een PVC top vloer ingelegd worden met een laagje hardboard eronder van ca 8mm. Deze laag draagt dus nauwelijks bij aan de constructieve eigenschappen vd vloer.

Ik heb voornemens om als constructie vloer op de balken 2 lagen osb of underlayment te leggen. Dit komt qua dikte overeen met hoe het nu is, (grenen planken, 1 laag underlayment)

Ik kan zo snel niet vinden wat een algemene vuistregel is voor de dikte van de benodigde vloerbeplating wanneer de topfloor niet bijdraagt aan de constructieve eigenschappen.

Ik heb een reken tool gevonden : https://houtinfobois.be/nl/technische-informatie/rekensoftware/dimensionering-vloerelementen/

Deze geeft aan dat bij h.o.h afstand 60cm 19mm osb klasse 2 voldoende zou moeten zijn.

Ik twijfel of dit wel voldoende is bij deze h.o.h. afstand ook omdat ik zie bij eerdere verbouwingen van fam. en vrienden altijd 2of meer lagen zag toegepast.

Wellicht kan iemand mij adviseren, of weet iemand een website waarin dit staat uitgelegd?

M.v.g. Rutger
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Er is nu een mooie gelegenheid voerverwarming aan te leggen omdat de vloer er toch uit gaat.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu