Condensatie probleem bij deur

Elgringo

 • #1
Wij zijn aan het verbouwen en hebben de dekvloer eruit gehaald. Bij de kunststof tuindeur (die later is geplaatst) was het vochtig.

De deur was op een latje hout geplaatst, hieronder zat metselwerk die op de fundering zat. De stenen waren vochtig; vocht wat van buiten naar binnen trok. Hierdoor was het latje ook vochtig en gaan rotten. Na wat overleg met het bedrijf die andere kozijnen bij ons geplaatst had ben ik geadviseerd om het rottende rout weg te halen en hier stenen met specie onder te doen. De lat was maar 1 cm hoog dus heb alles opgevuld met allen specie. De specie heb ik waterafstotend gemaakt en de stenen hieronder met een vochtwerende coating ingesmeerd, in de hoop dat er zo geen vocht naar binnen trekt. Dit is gelukt :).
De binnenkant was een deel van de beton vloer beschadigd en heb dit ook met specie opgevuld.

Dus het resultaat er kan geen vocht meer van buiten naar binnen. Gezien dat dit allemaal niet geïsoleerd is; de kou wel. Dus stond hier vandaag condens op het stukje vloer bij de deur.

Uiteindelijk komt er nog een dekvloer met vloerverwarming op. De vraag is moet ik wat met deze koudebrug? Zo ja wat kan ik hier aan doen? De specie onder de deur is om de deur te laten dragen dus deze kan ik volgens mij niet zomaar weghalen. Aan de andere kant als er straks een dekvloer opligt zal ik er waarschijnlijk geen last van hebben; behalve dat ik daar wat extra warmte verlies.

Enige wat ik kan bedenken is binnen het huis het deel specie wat ik erin heb gedaan eruit halen en die opvullen met een isolatieschuim / plaat die geen vocht doorlaat, maar of dit een ideale oplossing is weet ik niet
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Elgringo

  • #2
  Ik heb zonet maar wat temperatuur en vochtigheidsmetingen gedaan. in de ruimte bij de deur is het 13,6 graden en 60% luchtvochtigheid. Vloer van het huis zit rond de 12 graden. Bij de deur daalt deze naar 8,5 graden.

  Bij 13,6 graden en 60% luchtvochtigheid ligt het dauwpunt ergens bij 6 graden. Dus het kan geen condens zijn...

  Het is dus vocht wat ergens vandaan komt, buiten heb ik de grond weggehaald zodat de stenen een open verbinding met de lucht hebben en zouden kunnen drogen. Deze zijn nog nat (ik heb dit een paar dagen geleden gedaan).

  Zou het kunnen zijn dat dit vocht van de stenen is wat door de specie heen trekt?

  In de buurt zit geen waterleiding, dus ook niet een die kan lekken. Hemel water afvoer is vorig jaar vervanger en boven bij het dak zie ik niets vreemd wat op een lekkage zou kunnen lijken.
   

  Elgringo

  • #3
  Vanmorgen was het 14 graden en 80% luchtvochtigheid; dus mijn meting van gisteren klopt iig niet. De hoge luchtvochtigheid komt omdat het stucwerk aan het drogen is.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Het is waarschijnlijk condens dat neerslaat op de koudste plek, bij die deur dus.
  Als het stucwerk opgedroogd is moet de luchtvochtigheid zakken en zal het misschien droog blijven, goed ventileren helpt.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Plaats eens een schets van het detail hiervan. En een foto.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu