Compal Inregelventiel welke stand?

Hemant_5400z

 • #1
Hoi,

Ik heb op de anvoerbuis van mijn CV-ketel )otho Klimax 2) direct on de CV installatie een inregelventiel.

Waar dient hij voor en op welke stand moet hij staan (heeft een binnen en een buiten nummer staand nu op (2-5).


Groetjes hemant.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JeffreyD94

  • #2
  Deze word met speciaal apparatuur gemeten en ingesteld aan de hand van de specificaties van de cv toestel icm de warmteafgifte en specifieke omstandigheden.

  Er aan draaien moet u ten alle tijden voorkomen indien er geen problemen zijn!

  De meeste inregelafsluiters kunnen begrenst worden zodat deze bij het eventueel dichtdraaien altijd weer opengezet kunnen worden tot hun oude stand. Echter niet altijd staan ze begrenst.

  Zijn er op dit moment problemen met de installatie?
   

  Hemant_5400z

  • #3
  Hoi,

  Ik heb een Itho Klimax 2 CW6 42KW, vloerverwarming als hoofdverwarming en dat nog 2 convectoren in kamers, 2 radiotoren in badkamer en 3 radiotoren in slaapkamers.

  Vloerverwarming is 4 groepen verdeeld over zo een 45 m2. woonkamer 10x5 m2. Pomp stand III.

  aanvoer max aanvoer 60 grd
  CV vermogen 80%.

  Ik zie watertemp max rond 43 grd, als ik aanvoer omhoog doe naar bvb 80 grd dan krijg ik een t1 melding..

  Haal ik vermogen naar beneden 30% dan wordt het water maar rond 35 graden zie niet dat ie ooit 60 grd wordt. Zou verwachten dat modulatie bereik korten wordt dus sneller naar 60 grd gaat maar lijkt aslof max temp ook minder wordt en duurt dan te lang voor de vloer echt warm is.

  Ik weet niet wat de ventiel precies doet maar als ie de lijding dichtknijpt en de flow wordt dus minder kan snap ik de T1 melding. dus vandaarmijn vraag waar hij op moet staan.

  ik kan hem volgens mij helemaal open of helemaal dichtzetten. Er zit een kaartje aan maar die is helaas niet ingevuld dus weet niet welke stand hij zou moeten staan.

  Tips voor tunen zijn welkom :)

  hemant.
   

  JeffreyD94

  • #4
  Was dit probleem er altijd al?
  Staan de convectoren woonkamer open of dicht?
  Is er een avdo/bypass geplaatst bij de vloerverwarming unit?


  U kunt proberen de inregelafsluiter helemaal open te zetten, oude stand heeft u al genoteerd. Hij zit niet op een aftakking?

  Een inregelafsluiter regelt de hoeveelheid water wat door deze kraan gaat, normaliter word deze in woonhuizen maar zelden gebruikt. Als deze teveel geknepen staat kan dit ervoor zorgen dat het toestel te weinig water transport heeft en teveel warmte ontwikkeling. Hierdoor stijgt de inwendige temperatuur te snel en valt deze in blokkering/storing. Hij kan z’n warmte niet snel genoeg kwijt.

  Een overzichtsfoto van de inregelafsluiter met cv toestel en van de vloerverwarmingsverdeler geeft ons een beter visueel beeld.
   

  Hemant_5400z

  • #5
  Hoi,

  De convectors staan in de slaapkamers, niet in de woonkamers.  zie fotos van de afsluiten op de toevoer van de CV en de verdeler van de vloerverwarming.

  De honeywell was voor de WA, die staat inmiddels uit en open.

  Hemant
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  3
  Gerelateerde onderwerpen
  Inregelventiel vast

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu