Coax-kabel buiten herstellen

Boeykenk

  • #1
Gisteren zijn ze in onze voortuin begonnen met graafwerken voor een oprit aan te leggen. Bij die graafwerken hebben ze de distributie-kabel voor TV/internet in 2 getrokken. Resultaat: geen TV (=geen voetbal :-( ), geen telefoon, geen internet. Ik zou dit liefst zo snel mogelijk willen herstellen.

Ik heb gebeld naar de kabel-maatschappij (telenet in België). Ik moet eerst zelf een PE6 7mm kabel klaarleggen en vervolgens gaan zij die komen aansluiten.

Wat doe ik nu best?

1. Aan elk van de uiteinden van de doormiddengetrokken coax-kabel tussenstukjes bevestigen en zo de kabel proberen herstellen.
2. Een nieuwe coax-kabel leggen (leuk leuk, door die smalle buizen trekken) en ook zelf de aansluitingen maken (zowel in huis als op straat).

Mijn voorkeur gaat uit naar optie 2 omdat ik later dan geen problemen ga hebben met de koppelstukken. Maar dan moet ik wel zelf de aansluiting doen in huis en op straat. Heeft hier iemand ervaring mee? Suggesties?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Beide uiteinden voorzien van een Bamboekoppeling 6-6 stukkie coax ertussen en als alles weer werkt deze 2 dichtgieten in een grondmof.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Nooit te oud om te leren dus wat is een bamboekoppeling? Is een verbinding met 2 F-connectors niet handiger?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Een bamboe koppeling is vele malen sterker, en waterdicht van zichzelf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu