Click laminaat verlijmen

Tendolle

  • #1
Hallo,
Ik ben van plan om in de hal, woonkamer en keuken (is allemaal doorlopend) een laminaatvloer (Click laminaat met V-groef) te leggen.

Nu heb ik twee vragen:
De laminaat heeft al een geluidswerende ondervloer (ik woon in een appartement), is een extra ondervloer nog nodig?

Ik heb gehoord van een collega dat het verstandig is de delen in de keuken te verlijmen ivm vocht enzo, is dat inderdaad zo?

Ik ben erg benieuwd naar de adviezen..
Mvg, Rene
 

Damdam

  • #2
Een dampwerende en geluidsisolerende folie in 2 of 3mm is steeds aan te raden ook al is je vloer geluidswerend.

Wat verlijmen betreft, persoonlijk zou ik het niet doen (denk eraan dat het later er mss nog uit moet), als een laminaat goed gelegd is kan het gerust in de keuken, wel langs weerszijden 4mm van de muur blijven om de temperatuurschommelingen op te vangen en aldus een bergachtige keuken te vermijden.

Als je op een gelijmd laminaat bakken water laat vallen komt het toch gegarandeerd omhoog, gelijmd of niet :mrgreen:
Succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer het laminaat al een onderlaag heeft mag er normaal gesproken nooit een extra onderlaag gelegd worden, zie ook de gebruiksaanwijzing van de fabrikant, hierop is de garantie gebaseerd.

Lijmen is niet aan te bevelen, er is wel een onderhoudsmiddel op de markt dat de naden impregneert tijdens het schoonmaken van de vloer, verkrijgbaar bij de bouwmarkt en andere winkels.
 

EdP

  • #4
Jan, ik vermoed dat de geluiddempende onderlaag slechts zo'n dun laagje vilt is. Een ondervloer is dan nog steeds nodig lijkt mij. Misschien hebben we spraakverwarring.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Je hebt gelijk, was in de raw met een gewone onderlaag.
 

Tendolle

  • #6
De laminaatvloer is momenteel in de aanbieding bij een bouwmarkt X!!!!!, zij spreken over een geluidswerende onderlaag? Ik kan echter nergens de site van de fabrikant vinden, misschien kunnen zij vertellen hoe of wat. De verkoper van de bouwmarkt wist het niet :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een andere leverancier zoeken die wel weet wat hij verkoopt ?
 

Tendolle

  • #8
Nadat ik 2 voorbeeld stukken laminaat zorgvuldig en voorzichtig weer losgeklikt had en er een rand afbrak(?) was ik er ook van overtuigd, toch maar naar een speciaalzaak. :?

Bedankt voor jullie reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu