Voorbereiding click laminaat

JeroenB

  • #1
Binnenkort gaan we in onze woonkamer laminaat leggen, nu hebben we inmiddels enkele "slechte" vloerdelen vervangen (oude luiken kruipruimte e.d.) en is de vloer hier en daar niet geheel egaal.
Wat kan ik nu het beste over de (houten) vloer bevestigen wat niet alleen egaliseert maar ook verstevigt.

En is dat gebeurd wat is dan de beste ondergrond voor het laminaat (vochtigheid onder de vloer is redelijk hoog).

Groeten Jeroen
 

Pepjo

  • #2
Hoeveel hoogteverschil is er ?

Als de houten vloer vochtig is dient er een ventilatiemogelijkheid te blijven, anders rot de houten vloer onder het laminaat weg en belandt U over een x-aantal jaar gezellig met z'n allen in de kruipruimte.
 

JeroenB

  • #3
Hier en daar een paar millimeters, geen hele grote verschillen
 

Erstas

  • #4
Ik zou toch eerst eens kijken of je niet iets kunt doen aan de vocht in de kruipruimte, misschien is het mogelijk extra ventilatiegaten te maken. Als dit mogelijk is dan zou ik eerst plastic folie leggen (voor de vocht) en daarna die groene platen om de vloer te egaliseren.
Tip: als je de laminaat ook in de keuken gaat leggen zo ik hem in dat gedeelte wel verlijmen.

groeten erwin
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Clicklaminaat is niet bedoeld om te verlijmen en zeker niet in de keuken waar de kans groot is dat bij te veel nattigheid laminaat er weer uit moet want laminaat kan slecht tegen vocht.
 

Erstas

  • #6
Dat bedoel ik, omdat in de keuken nogal eens geknoeid wordt met water kan je dit gedeelte het best verlijmen zo komt er geen water tussen de naden en gaat de laminaat niet werken.

groeten erwin
 

MarcelS

  • #7
Je mag NOOIT folie gebruiken want dit is hout op hout ivm broeien het alle beste kun je akau stica better gebruiken dit is speciaal voor hout op hout.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Samenvattend is te zeggen dat laminaat op een vochtige houten vloer geen succes is, het zou kunnen door te zorgen voor voldoende ventilatie van de kruipruimte.
(echte) schelpen in de kruipruimte die vochtisolerend werken en daardoor ook een thermisch isolerende werking hebben is ook een goed middel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu