PVC click laminaat overlap met "drempel" onder deur naad afwerken

Saken

  • #1
Hallo,

Ik heb hier een portaaltje waar een tegelvloer in lag tot aan de muur, waar later een deur in is gekomen. Om de spouw af te dichten en afwerking heb ik een tegel erbij geplakt in de deurpost (zie foto). Helaas ben ik geen goede tegelplakker en heb ik de nieuwe tegel over de spouw onder de deuropening niet gelijk gekregen met de bestaande tegels.
Daarna heb ik tot aan waar de spouw en dus het nieuw geplakte tegel begint PVC clicklaminaat gelegd.Dit lukt allemaal net, de deur gaat er echt net overheen, scheelt maar een heel klein beetje anders had de deur over de pvc vloer geschuurd.

Mijn vraag is nu. Hoe krijg ik de overlap naar de tegel enigzins afgewerkt?

Ik heb al eea geprobeerd met hoekstrippen, maar de hoekstrip zorgt er dan al voor dat de deur niet meer open wil.

Ander idee van mij was om een klein stuk vinyl te regelen in de kleur van het pvc clicklaminaat en dat te knippen op afmetingen van de tegel, over die tegelheenleggen en vervolgens proberen met polymax een kitrand te maken aan het einde van het (hogere) clicklaminaat en lagere vinyl, hopen dat dat dan een beetje afgewerkt ljikt.

Iemand nog idee en is dit een optie wat ik hierboven omschrijf? BVD! :-)


IMG_20211216_125107.jpg
IMG_20211216_125054.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Tegels eruit en het PVC tot aan de deur doorleggen?

Maar als de deur zo krap over de vloer gaat, kun je dus niet eens een deurmat kwijt? Had je dan niet liever een uitsparing voor een droogloopmat gehouden? Oftewel, het PVC niet tot aan de deur leggen? Willekeurig voorbeeld van Google:
inloop-mat-1-3.jpg

Wellicht denk je dan ook anders over de diverse overgangen?
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Saken

  • #3
@Xander

Thanks voor je advies. Tegels er weer uit is geen optie. Droogloopmat had ik over gedacht, maar ik heb net alles afgewerkt en heb niet zoveel zin om alles erweer uit te moeten slopen (ben zolangzamerhand wel een beetje klaar met al het geklus in huis).

Zoek eigenlijk een simpele optie. Een kitlaag van polymaxbijvoorbeeld, gaat dat vast blijven zitten of laat het los?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Als je geen deurmat kunt plaatsen bij je voordeur (?) kun je over een paar jaar toch gaan slopen. PVC is stiekem best krasgevoelig en als je daar met vuile schoenen overheen gaat lopen vrees ik dat je het niet lang mooi houdt.

Een uitsparing voor een mat maken is niet zo ingewikkeld. Teken een rechthoek af en zaag dit met bijvoorbeeld een invalzaag of oscillerende multitool netjes uit. Plaats een eind- of overgangsprofiel langs het PVC, mooi buiten het bereik van de voordeur. Snijd een mat op maat en leg deze ertussen. Als die mat strak langs die tegels ligt heb je denk ik niet meer de behoefte om het nog extra af te werken...

Maar afwerken met kit kan uiteraard ook. Er bestaat speciale siliconenkit voor het afwerken van vloeren, verkrijgbaar in vele kleuren (bij wens zelfs op kleur gemengd). Een kit die bij de PVC vloer kleurt valt het minste op.
 

Saken

  • #5
@Xander. Daar zeg je me wat. misschien is dat toch een beter idee. Alleen de ingeplakte tegel ligt wel iets hoger dan de originele tegelvloer waar de pvc dus overheen ligt. gaat dat geen problemen opleveren? en de deur heeft echt heel weinig ruimte dan om open te gaan. De pvc laminaat ligt in het portaaltje zonder ondervloer, met dat er onder past het al niet meer. En om de hele deur er uit te gaan slopen zie ik ook niet zitten. Dan zou ik al een mat moeten hebben die dunner of gelijk is aan de hoogte van het pvc laminaat.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
De mat zou ik in jouw geval dan tegen de dorpel (nouja, die paar tegels die dienst doen als...) leggen.

Dan moet je inderdaad een mat hebben die niet dikker is dan de PVC. Ik weet niet welke click-PVC je hebt gebruikt, ik heb hier zelf een relatief dikke click PVC vloer liggen (7mm volgens mij). Als jouw vloer veel dunner is kan dat inderdaad wel een uitdaging worden waar ik nog niet bij stil had gestaan.
 

Saken

  • #7
@Sander thanks voor het advies. Ik zit net ook te denken, voor mijn voordeur komt een grote overkapping. 3,60 x 10,60. Ik zou eventueel ook een droogloopmat of iets dergelijks aan de buitenkant kunnen maken? Dan zou ik alleen de dorpel af hoeven werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu