PVC click vloer hoogteverschil

PVC click

 • #1
Beste klussers,

Ik zou graag een click PVC vloer willen doorleggen in verschillende kamers zonder drempels met een ondervloer van kurk met een dikte van 2mm. Echter bij het meten blijkt er wat hoogte verschil te zitten tussen de verschillende kamers. Het maximale hoogteverschil tussen de kamers is 15mm en de maximale lengte van de PVC planken zal 10,5 meter zijn. Ik heb nergens meer hoogteverschil kunnen opmerken van meer dan 3 mm per strekkende meter. Is het mogelijk om deze vloer en ondervloer zonder drempels te leggen zonder problemen in de toekomst te verwachten? Of dient er alsnog geëgaliseerd te worden?

Alvast hartelijk dank voor de hulp.

Groeten,

Rutger
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #2
Het hoogteverschil is veel te groot, dat gaat niet goed. Als je dat wil moet je eerst egaliseren. Los daarvan is doorleggen technisch gezien een slechte oplossing en is volgens de leginstructies van de fabrikant meestal ook niet toegestaan.

Je kunt beter dorpels toepassen. Als je aan de onderzijde een sponning uitfreest kun je de dorpel over het pvc laten vallen. Technisch de beste oplossing en het bespaart je het egaliseerwerk.

Overigens is klik pvc minder vergevingsgezind dan laminaat. Als de ondervloer onvoldoende vlak is, zullen de naden tussen de pvc delen open gaan staan. De klikverbindingen hebben ook minder veerkracht, dus deze buigen niet, maar breken eerder.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
Mn22 schreef:
is volgens de leginstructies van de fabrikant meestal ook niet toegestaan.
Maar misschien ook wel... TS zal de leginstructies op zijn verpakking hiervoor moeten raadplegen.
Zelf heb ik goede ervaring met doorleggen naar andere ruimtes.

Egaliseren is wel een vereiste.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #4
Ligt ook een beetje aan de kwaliteit van het klik pvc. Er is ook best veel rommel te koop.
 

PVC click

 • #5
Dank voor jullie antwoorden. Bij navragen krijg ik ook hele verschillende reacties op dit onderwerp. De een zegt dat het absoluut problemen gaat opleveren, terwijl ik ook vaak lees dat het mogelijk is, mits het een goede kwaliteit PVC vloer is. Maar geldt over het algemeen: goedkoop is duurkoop? Wat raden jullie aan? Rigid click pvc, of juist flexibel?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #6
Als je een betonvloer hebt en toch al moet egaliseren, kun je ook kiezen voor een dryback pvc vloer die je rechtstreeks verlijmd op de geëgaliseerde vloer. Voordeel is dat het goedkoper is en je kunt doorleggen omdat je geen rekening hoeft te houden met het werken van de pvc vloer (Dit moet je overigens niet toepassen in een appartement, want dan voldoe je meestal niet aan de norm voor geluidsdemping).

Wat betreft klik pvc heb ik alleen ervaring met een rigid clik vloer. Ik heb een dergelijke vloer in mijn eigen appartement liggen. Vooral omdat ik op deze manier zonder extra ondervloer kan voldoen aan de 10db deltalin dempingseis. Vloer blijft prima liggen en lijkt weinig tot niet te werken. Ik heb de vloer overigens niet doorgelegd, maar dorpels aangebracht.

Flexibel klik pvc heb ik slechte verhalen over gehoord. Veel klachten ook.
 

PVC click

 • #7
De vloer die er nu ligt is alleen niet van beton maar een plavuizen vloer. Het plan is ook om die gewoon te laten liggen. Wat zijn dan precies de mankementen van een flexibele pvc vloer?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #8
Als je niet gaat egaliseren dan zullen de voegen zichtbaar worden in je PVC vloer en meestal is dat toch minder gewenst.
 

Juul..

 • #9
Ik heb wel op mijn hele bovenverdieping doorgelegd en daar zat ook aardig wat hoogteverschil in: de smeervloeren in de kamers zijn als het ware wat naar buiten toe omhoog gesmeerd, dus het midden van de kamer is wat lager dan de randen. Bij mij is de leverancier komen kijken en hij gaf aan dat het gewoon kon zonder te egaliseren. Ik weet niet of jij van plan bent te kopen bij een lokaal vloeren- of interieurbedrijf, misschien kun je iets soortgelijks regelen. Als zij hun goedkeuring geven heb je in ieder geval iets om op terug te vallen, mocht het toch mis gaan.
 

PVC click

 • #10
Ik zal eens kijken wat er te regelen valt. Bedankt voor de antwoorden!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #11
Juul.. schreef:
het midden van de kamer is wat lager dan de randen. Bij mij is de leverancier komen kijken en hij gaf aan dat het gewoon kon zonder te egaliseren.
Heb je dit ook op papier bevestigd gekregen? Mijn ervaring is namelijk anders...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu