Click pvc vloer met laag kalksteen bewerken

kluzzer65

  • #1
Ik moet een klein stukje pvc vloer leggen. Het is een clik pvc vloer composite. Een vloer met een laagje pvc, daaronder een laag kalksteen en tot slot een geluiddempend laag. Nu wil ik graag weten hoe ik dit kan bewerken, het is in feite hoofdzakelijk steen.

Kan je dit op maat zagen met de decoupeerzaag met een Stanley ceramic zaagblad? Of kan je dit insnijden met een Stanley mes en dan breken?

Verder wil ik een paar grote gaten erin boren van 60 mm. Kan dit met gatenzaag WOLFCRAFT Diamantboor Ceramic?

20231127_080944.jpg


20231127_081037.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik denk dat het met alle genoemde gereedschappen wel gaat. PVC en warmte moet je voor uitkijken. De dampen die vrijkomen als het gaat roken door wrijving zijn niet gezond.
 
  • Like
Waarderingen: kluzzer65

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Rechte stukken insnijden met een stanleymes en breken. Na het breken moet je dan nog even de geluiddempende laag doorsnijden. Hoekjes en rondingen kun je zagen met een decoupeerzaag.

Gaat hetzelfde als met laminaat, dus bijv. een houtzaagje met fijne vertanding voldoet prima. Geen zaag voor tegels gebruiken, het plastic composiet is niet hard, maar flexibel. Ook smelt het bij het zagen, dus een tegelzaagje slibt heel snel dicht.

Snijden en breken gaat veel sneller dan zagen en geeft ook veel minder rotzooi. Je stanleymes en zaagjes worden wel snel bot in dit materiaal, dus die moet je regelmatig wisselen.

Een WOLFCRAFT Diamantboor Ceramic is voor tegels en dus niet geschikt. Met een gewone gatenzaag voor hout gaat het prima. Daarbij wel opgemerkt dat ook de gatenzaag bot wordt.
 
Laatst bewerkt:
  • Informatief
Waarderingen: kluzzer65
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu