Is mijn vloer glad genoeg voor click PVC?

Xon

  • #1
Afgelopen week is in ons huis (met veel geweld) de houten vloer verwijderd die heel fijn op broodjes was gelijmd en die zaten op hun beurt weer vast op het zandcement. Dat heeft ruim een dag gekost om het los te maken en de vloer zag er daarna zwaar beroerd uit.

Het uiteindelijke doel was/is overigens om de vloer te voorzien van vloerverwarming met daarop Click PVC.

Na het breken zijn er door de 'aannemer' zo'n 36 zakken egaline in verdwenen dus er moest een hoop worden gecompenseerd
:|
. Daarna zijn de sleuven erin gefreesd en die zijn vandaag dichtgesmeerd.

Nu is het idee om de PVC rechtstreeks op de vloer te leggen zonder ondervloer om zo het hoogste rendement te halen. Het gaat om en dunne Rigid Core XL PVC vloer van Gelasta. Onder het PVC zit een kurken onderlaag. De totale dikte is 5mm inclusief die speciale kurk laag.

Nu wordt de PVC over 2 weken gelegd door een vloerenlegger (via werkspot) en zit ik onwijs te tobben of de vloer genoeg 'glad' is om hier rechtstreeks de vloer op te leggen. Er zitten, ondanks dat ze erg hun best hebben gedaan, best nog wel wat kleine bultjes her en der of een heel klein putje of gaatje (zie foto). Die bultjes zou je nog weg kunnen steken natuurlijk maar sommige zijn zo klein dat dit bijna niet te doen is. Ik ben vooral bang dat het geheel straks gaat kraken.

Kan dit gewoon werken met Click PVC als ik het zoveel mogelijk wegsteek of moet het echt nog en keer geëgaliseerd worden? Wat jullie?

IMG-20230412-WA0006.jpeg IMG-20230412-WA0010.jpeg 1341b597-be6e-4083-8d02-36c8502d710f.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord.

Uiteindelijk bepaald de vloerenlegger dit, want hij moet de garantie geven op de vloer.

Maar mijn eerste indruk is dat deze vloer absoluut niet vlak genoeg is om PVC op te leggen.
Dus je hebt nog wat te klussen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb ook vloerverwarming laten infrezen 6 weken geleden en de sleuven zijn dichtgesmeerd.

Voor verdere afwerking is het nodig om alles glad te maken, anders gaat je vloer wiebelen en kraken.

Het betreft nu een dunne afwerklaag, dus wees niet bang: je hebt niet nogmaals 36 zakken nodig. Een paar mm is voldoende. Vergeet de voorstrijk niet.

Vraag: waarom is er alleen in het midden van de ruimte vloerverwarming gelegd en niet ook gewoon langs de randen?
 

robdeb

  • #4
Aan de aansluitingen te zien zal daar een keuken komen te staan
 

JFW

  • #5
36 zakken klinkt niet superveel, afhankelijk van de hoogte.

Bij ons thuis hebben ze een keer 10 zaken gebruikt voor de eerste 3mm egaliseren en daarna nog een keer 8 zakken voor een volgende 2mm, ging om +-55m2. Dan zit je al op de helft van jou 36 zakken dus als je vloer dusdanig slecht/aflopend was en eventuele hoogteverschillen tussen verschillende ruimtes (gang naar woonkamer o.i.d.) zit je al snel op 36.

Wat betreft een extra laag egaline en je zogenaamde 'hoge rendement', deze paar mm extra gaat echt geen verschil maken. Bij nieuwbouw licht je vloerverwarming enkele cm's (5-10) onder je dekvloer en dit werkt prima. Te dicht op je afwerkvloer zou je ook als 'laag rendement' kunnen zien zelfs omdat dan buizen de warmte 'recht naar boven' afgegeven waardoor de ruimte ertussen, zon 10cm meestal, onverwarmd blijft. Als de buizen lager liggen loopt de warmte in een soort trechtervorm omhoog en 'verspreid' over gehele dekvloer waardoor deze gelijkmatig(er) opwarmt.

Als voordeel zou je weer kunnen noemen dat vloerverwarming dichter bij je dekvloer sneller (voelbaar) warm wordt, maar dit moet geen verschil maken want vloerverwarming zet je niet dagelijks aan/uit of hoger/lager.

Voor je zogenaamde rendement hoef je bij een extra laag egaline dus niet bang te zijn, voor het voorkomen van kraakjes, piepjes en veerplekken in de vloer zou het zeker aan te raden zijn:wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu