Cellulose isolatie tbv renovatie complete woning

Thijss

  • #1
Voor de isolatie van mijn complete (bestaande tussenwoning 1910) ben ik op zoek naar het meest geschikte materiaal voor een minimale RC van 3,5

Te isoleren:
- HSB wanden stijlen regels 140mm
- Voorzetwand woningscheidende wand 50mm tbv geluid
- Voorzetwand gevel 100 tot 200mm
- Verdiepingsvloer houten balken

Cellulose lijkt me een mooi product om te laten aanbrengen, met een goede dichting, alles in een keer en voldoende isolerend.

Mijn vragen:
- Klopt het dat cellulose beter vocht en warmte accumuleert dan PIR/steenwol?
- Is het daadwerkelijk beter en goedkoper als steenwol of PIR?
- Hoe krijg ik het in een voorzetwand die tegen de scheidingswand naar mijn buren staat? hier zit geen achterplaat op wel folie.

- Waar verder rekening mee te houden?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Op het internet heb ik gelezen dat cellulose een hoeveelheid vocht kan opslaan. Als je vervolgens de constructie zo in elkaar zet dat de hoeveelheid vocht die je moet opslaan lager is dan de hoeveelheid die moet/kan uitdrogen heb je een veilige constructie.
 

Thijss

  • #3
Idigenlijk de standaard hsb detailleringen aan te houden met folies en alleen de traditionele isolatie te vervangen voor cellulose.

vind alleen zo weinig gebruikerservaringen terwijl dit in amerika een veel toegepast systeem is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Let op het klimaat. Als dat niet ongeveer gelijk is aan ons klimaat heb je er niet veel aan. België en Duitsland zijn een stuk dichterbij. :wink:
 

Thijss

  • #5
Dit moet je me wat meer toelichten.

In Amerika, neem aan dat je hierop doelt, regent vriest en schijn de zon ook. Begrijp dat het ene materiaal geschikter is voor vocht dan het ander maar het wordt beide toegepast in Nederland. Verder zijn de HSB detailleringen zijn gelijk.

De te behalen RC waardes zijn voldoende/gelijk met een lambda van 0,038.

Heb informatie opgevraagd bij een aanbieder hoop daar vergelijkingsmateriaal mee te krijgen. Kosten technisch is dit materiaal volgensmij erg concurrerend.
 

Thijss

  • #6
Ben weer naar de cellulose oplossing aan het kijken. Moet nu ook een platdak aan de binnenzijde isoleren hiervoor wordt het ook geadviseerd.

Zijn er hier ook mensen die daadwerkelijk ervaring hebben met dit product?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu