Cellulose in vuurvaste platen van open haard?

BasB

  • #1
LS,

ik vraag me af of het mogelijk is dat de vuurvaste platen van onze openhaard ombouw cellulose bevatten. Al een paar weken hebben we onverklaarbare witte vlekken in onze blauwe muurverf. Aangezien er nergens ook maar een verf schilfertje te vinden is en er geen sprake van vocht oid is lijkt het wel of er iets onze verf opeet. Nu zitten er precies rond de openhaard opvallend veel zilvervisjes (onder de plinten). Ergens anders in het huis hebben we ze nog niet gevonden. Deze beestjes zijn blijkbaar gek op cellulose, vandaar de vraag. Dat zou het eea kunnen verklaren.

Alvast bedankt.

Groet

Bas
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Dat kan heel goed. Ik weet dat in ieder geval de platen van Fermacell gemaakt worden uit gips en cellulose. Ik vermoed niet dat dat bij andere fabrikanten van vergelijkbare producten anders is.

Plinten goed afkitten, zodat je ze hun schuilplaats afneemt. Daarnaast goed ventileren, want ze houden vooral van vochtige plaatsen.
 

BasB

  • #3
Hartelijk dank,

We hebben ons dagen lang staan afvragen wat nu die witte plekken geeft maar ik hoop dat het met een bestrijdingsmiddel en extra kit nu opgelost is.

Groet

Bas
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu