Schuine wanden isoleren met cellulose

Bitcoinbouwer

  • #1
De binnenkant van mijn zolder (schuin dak tot aan de nok) is netjes afgetimmerd met OSB over de gordingen, maar in de tussenruimte tot aan het dakbeschot is geen isolatie aangebracht. Ik heb hier dus een holle ruimte van 16 cm.

Nu was ik op zoek naar een manier om deze schuine wanden te isoleren zonder mijn hele zolder af te breken, en ik stuitte op cellulose isolatie.

Het lijkt er allemaal simpel uit te zien op YouTube, maar ik maak me een beetje zorgen of ik dit zelf op de juiste manier zou kunnen uitvoeren. Met name de juiste vullingsdikte bereiken en het voorkomen van verzakkingen in de isolatie baart me een beetje zorgen.

Heeft er iemand ervaring met deze manier van isoleren? Op welke manier zorg ik ervoor dat ik mijn wandjes perfect voorzie van cellulose? Tips, technieken, trucs zijn van harte welkom!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geef even een link van het bewuste filmpje, praat beter.

Ook even opgeven de dikte van de OSB welk type er zijn types die dampdichter zijn. Dus dikte binnenkant van de platen, 16 cm vrije ruimte en de dikte en het type materiaal van het dakbeschot.
 

Bitcoinbouwer

  • #3
Ik heb deze video gevonden:

Maar ik weet niet of dit ook de juiste technieken zijn voor spul (en machine) dat in Nederland wordt gebruikt.

Mijn dakbeschot bestaat uit houten schroten die pak m beet een cm dik zijn. De OSB platen zijn 18mm dik en van type 3.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bedankt voor de link. Mooie methode moet wel door personeel gedaan worden die een goed stukje werk willen leveren. Je zag hoe de inblazer omhoog keek om het goed te doen. Ze hadden een blinddoek op moeten doen en dan kijken wat ervan terecht komt. Amerikanen toch. Het land van de marketing :lol:

Bitcoin is toch ook in Amerika uitgevonden.

Jouw situatie gesimuleerd. Inblazen kan je krijgt geen problemen. De software gaat van een volledig gevuld pakket uit. Holle ruimtes geen idee.

Zover ik het kan beoordelen zou je er van alle soorten isolatie voor zowel warmte als geluid in kunnen blazen.
Jouw redding is dat je OSB3 hebt aangebracht, deze is damdichter dan het vurenhouten dakbeschot. Met andere woorden er kan meer vocht uit de constructie dan dat er aan vocht voorbij de OSB komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu