Cellenbeton 7cm aansluiten op 10cm....dilatatievoeg of ?

Plukklus1

 • #1
Beste klussers,

Bij deze een vraag die ik eigenlijk nergens beantwoord vind op het grote internet…
In mijn woning ga ik muren zetten van cellenbetonblokken. Deze muren worden 7 en 10cm dik.Nu weet ik aardig de dilatatieregels bij het bouwen met cellenbeton. Echter ben ik niet 100% zeker hoe te bouwen in de situatie waar bij de muren van 7cm op de muren van 10cm vastgezet moeten worden.

De 10 cm muur in de keuken aansluiten op de 7cm muur wilde ik doen met dilatatieankers. Ik heb ergens gelezen dat de muur, in de hoek, je geen halfsteensverband moet doen met verschillende maten blokken.
Verder is het muurtje van 7cm dik, 100cm lang. Dit is ook langer dan de +-70 cm waarbij je halfsteens door kan bouwen zonder dilatatievoeg.

Heb ik het zo goed? Gewoon de 7cm muurtjes (keuken en wc, zie sterretjes) los zetten met dilatatieankers?

Dank voor de input!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Ik zou ze in verband doorlijmen de lengtes zijn te verwaarlozen ivm dilitatie voegen, tevens is dan de afwerking erg lastig ivm altijd gaan scheuren van de naden op de dilitatie
   

  Plukklus1

  • #3
  Thx voor je reactie!
  Gaat stucwerk altijd scheuren op een dilatatie voeg? Kijk ik ben geen expert maar dat lijkt mij sterk aangezien er soms per definitie dilatatievoegen nodig zijn. Maar goed, nogmaals ik ben geen expert of iemand die vaker muren zet.

  Voor nu besloten om de muur bij de keuken wel met voeg te doen en die bij de wc niet, waarbij de laatste maar echt 35 cm muur is.
  Mocht iemand die vaker cellenbetonblok muren heeft gezet nog een ervaring willen delen...heel erg bedankt!
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Een dilatatie maak je om beweging in de aansluiting mogelijk te maken. Stucwerk kan geen beweging opnemen zonder te scheuren. Waarom gaat het ook vaak goed, de beweging treedt dan niet op.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu