Bureau ontwerp

Inv

 • #1
Voor in mijn nieuw kot ga ik zelf een bureau op maat maken. Het is de eerste keer dat ik zelf een meubel maak, dus kan wel wat tips gebruiken.

Het bureau is eigenlijk gewoon een blad. Eerst deze tekening ter verduidelijking.Dit is dus het blad in boven aanzicht incl. de afmetingen.
De rode blokjes zijn steunpunten. Er zijn op die plaatsen al blokjes aan de muur bevestigd. Die kan ik dus al gebruiken om het blad op te laten rusten.

Mijn vragen:

- Welk materiaal gebruik ik voor het blad? MDF ? Welke dikte, zodat het niet doorzakt?

- Waar en hoeveel steunpunten zouden er nog moeten bijkomen? Een poot onder het rechtse gedeelte?

- Het blad zou gelakt rood moeten zijn, hoe bewerk ik dan het best MDF. Ontvetten -> verven -> vernissen? Kan je MDF makkelijk verven zonder dat het gaat scheef trekken of het blad "verrimpeld".


Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Inv

  • #2
  Niemand die mij hierbij kan helpen? Is 18mm dik genoeg? Of moet het dikker, maar wordt het dan niet te zwaar?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik denk dat 18mm te weinig is. Tenzij je de verbindingen aan de twee wanden (86&53cm) zo star maakt, dat het bureau niet door kán buigen.

  Zonder poten eronder is natuurlijk mooier, wellicht kan je vanuit de sprong in de achterwand een driehoek maken om de voorkant van het blad te ondersteunen?

  grtz
  Henk
   

  Inv

  • #4
  Ik zie een blad van 32mm niet zitten, omdat het "mobiel" moet zijn. Het geheel moet nog verhuisd worden en tot op het 2de verdiep geraken. Daarom ga ik een kader maken, dat ik dan aan de onderkant bevestig. Dit zorgt voor extra stevigheid en niet zoveel extra gewicht.
   

  Kloek77

  • #5
  Ik zou zeker geen mdf nemen, dat gaat doorhangen.
  18 mm multiplex lijkt me voldoende als het blad in het midden wat meer ondersteund wordt.
  b.v. dat 33 cm balkje vervangen door een langere die tot een cm of 20 van de voorkant van het blad komt, wel heel goed vastzetten dan.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Ik zou voor dikte 25 gaan

  multiplex okoume 2500x1220x25mm
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu