Buitenmuren van poriso steen

Duke80

  • #1
Hallo,

over enige tijd willen we een aanbouw aan ons huis maken.
Omdat onze buitengevel gestuuct is, willen we de aanbouw ook stuucen.

Omdat ik opzoek ben naar een gemakkelijk manier van het bouwen van een buitenmuur, kwam ik op porisosteen. Deze heeft een dragend vermogen en is dus ideaal voor de binnenmuur. mijn vraag is, kan deze steen ook als buitenmuursteen gebruikt worden als er later een stuuclaag op komt?.. ik heb ergens gelezen dat dit met bijvoorbeeld gasbeton wel kan.

alvast bedankt!,
 

MvanV

  • #2
Over het algemeen is porisosteen gewoon steen maar dan met wat meer holtes. Het zal dus alleen iets minder sterk zijn, en verder de zelfde eigenschappen hebben.
Sterkte is bij steen zelden het probleem. Scheurende stenen liggen meestal aan ongelijkmatige belasting en dus verkeerd ontwerp, zelden aan de sterkte.

Porisosteen is niet bijzonder makkelijker bouwen. Ik denk dat het voordeel vooral de grotere blokken zijn. Maar die heb je ook in holle baksteen en beton, dat kan ook een idee zijn.

Poriso was vooral een idiote manier van isoleren, het lekt de warmte wat trager. Maar het kan niet tegen echte isolatie op.
 

Ralph

  • #3
Als je de PM25 neemt kan je voor beide gebruiken.
 

Duke80

  • #4
Als eerste, bedankt voor de reacties!

Ik wilde poriso steen gebruiken omdat de grote blokken mij wel handig leken. Betonsteen schijnt niet goed te werken met stuucwerk heb ik begrepen.. dit omdat betonsteen meer uitzet.

zijn er nog andere alternatieven?.. prijs/kwaliteit?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu