Buitenmuren pleisteren met vakverdeling

Tuftuf

  • #1
Hoi,

Ik wil de gevel van mijn woning stuccen met zo'n ouderwets blokmotief, waarbij de groef in een V-vorm zichtbaar is. Nu hoorde ik laatst dat deze groef in al in een onderlaag wordt aangebracht en niet pas in de afwerklaag.

Kan iemand mij uitleggen hoe dit nou precies gedaan wordt?
 

Tuftuf

  • #2
Echt niemand? :(
 

Valkon

  • #3
Ik heb dit al meerdere keeren toegepast in stucwerk waarbij de vorm en de maat geheel naar eigen willekeur gemaakt kan worden.
Belangrijk is wel dat je voldoende dikte opzet met up210w of eenandere buitenstuc en daarin tegen de muur in de gehele oppevlakte glasfiber stucgaas aanbrengt om scheurvorming te voorkomen.
Stucwerk opzetten ,afrijen en stak afmessen.

Alvorens de stuclaag hard wordt moet je dan deze V profiel intrekken.
Zelf maakte ik een slof van 8cm plaatgezet U profiel met een lengte van 20 cm , ook voor en achtekant afronden zodat deze goed ofer het stucwerk glijd.

In het midden van de slof aan de onderzijde natuurlijk maak je een kleine schraaper in de v vormuitlopend in een gat in de onderzijde waardoor het uitgeschraapte matteriaal verwijdert wordt.
Dan monteer je een rijbalk tegen de muur als rechte geleider en trekt de slof tegen het stucwerk over de muur , wat je gelang de hardheid 1 of meerdere keren moet doen voor een strak resultaat.

Nadien nog even afwerken met spons of eventueel mes en je hebt een prachtig resultaat dat niet onderdoet voor blokstructuur welk je ziet op andere gebouwen.

Natuurlijk kan je ook met malletjes gaan werken maar persoonlijk vind ik dit veel gemakkelijker.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu