Buis van garage naar kruipruimte onder huis

Flankie

  • #1
Ik wil een uitstortgootsteen in de garage plaatsen maar ik moet de afvoer op de riolering aansluiten. Daarvoor wil ik een 4cm pvc buis vanuit de garage naar de kruipruimte van het huis laten lopen, waar ik het kan aansluiten op de riolering.
Ik dacht zelf om onder een hoek van 45 graden een 45mm gat te boren, vanaf de plint van de garage (binnenmuur van de garage is tevens buitenmuur van het huis) door de spouw heen en dan door de binnenmuur. Ik zou dan precies in de kruipruimte uit moeten komen, maar ik moet wel 45 cm boren (30cm naar beneden en 30 cm door de twee muren).

Heeft er iemand suggesties over hoe ik dat het beste kan aanpakken, of misschien betere ideeën?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij een verhuurbedrijf een goede hamerboormachine met de juiste boor huren of een boorbedrijf bellen, dat laatste zou ik doen, die lui zijn zo klaar hiermee.
 

Geus

  • #3
Heeft de garage ook een kruipruimte?
Ik vind 40 mm een beetje krap voor zo'n gootsteen. Je bent daar vaak toch met vieze klusjes bezig. Ik zou iets ruimer gaan.
 

Flankie

  • #4
Helaas is er geen kruipruimte (althans, er is geen toegang ertoe dus ik neem dat maar aan), maar misschien is ruimer boren wel een optie als ik een boorbedrijf vraag, zoals Jan suggereert. Ik hoop alleen dat de kosten een beetje beperkt blijven.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Zelf los ik het altijd op met een dozenboor, gewoon zo'n goedkoop ding van een duitse supermarkt.
Hier kun je dan maar zo'n 6 cm diep mee boren maar breek je het binnenste deel er uit dan kun je weer 6 cm boren.

Kun je niet verder dan heb ik de as die in de boormachine gaat middendoor gezaagd en verlengd naar zo'n 40 cm zodat ik ook schuin door spouwmuren en betonvloeren kan boren.
Zaak is wel om deze as zeer precies te lassen omdat anders de boor gaat slingeren.
Maar zoek je een staaf ijzer die net zo dik is als de booras en leg je die in een stukje hoekijzer om zo aan elkaar te lassen dan gaat dat best aardig goed.

Voordeel zo'n set kost hooguit 15 euro.

Boor wel eerst met een dunne boor een proefgat zodat je de hoek juist kunt bepalen want pvc bochtjes zijn er vaak alleen maar in 45 graden.
Handiger is dan ook om uiteindelijk een groter gat te boren zodat je wat speling hebt.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu