Brommend geluid in huis

ST220

 • #1
Hallo mede-klussers,

Sinds gisteren hoor ik een enorm irritante bromtoon door de gehele woning. Ik heb alle stroom-groepen uitgezet en toen was het weg. Ik woon in een vrijstaande woning.

Nu blijkt dat als ik de garage in loop, die zich op de begane vloer bevindt, de pomp van vloerverwarming bromt en een bijgeluid maakt. In eerste instantie blij dat ik de oorzaak heb kunnen vaststellen.

Iemand tips? Vloerverwarming is 4 maanden geleden geïnstalleerd en de installateur zegt dat het normaal is dat een pomp lawaai maakt...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Een pomp op een verdeler maakt zelf doorgaans praktisch geen geluid.
  Wat je hoort zijn waarschijnlijk contactgeluiden, die veroorzaakt worden doordat de verdeler van de vloerverwarming niet vrij van de muur (of tegen een dunne muur) is bevestigd.

  Een aantal rubbers onder de bevestigingspunten van de verdeler zal het brommend geluid (50 Herz bromtoon) hoogstwaarschijnlijk doen verdwijnen.
  Wanneer er nu al wel rubbers zijn gemonteerd, is de oplossing ook wel eens om de schroeven van de bevestigingsbeugels wat losser te draaien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu