Brommend en resonerend geluid door CV of Vloerverwarming of Tado 'slimme' thermo

skop

  • #1
Als snachts de CV in werking gaat bovenin het huis, dan horen wij vrijwel in de gehele woning een brommend geluid. het is meer een trilling als een echt geluid. We zijn al een hele tijd op zoek, en hebben al nachtwandelingen door het huis gemaakt en alles van de stroom afgehaald. En als we de stekker van de CV eruit trekken dan is het weg. Het heeft dus iets te maken met de CV en/of de daaraan gekoppelde leidingen. Wij horen het vooral in de kamer waar de vloerverwarming ligt. We gebruiken een Tado systeem, en hebben een nieuwe CV, en het is een woning die we hebben opgeknapt. Dus we weten niet of het geluid bij het huis hoort, of dat wij dit zelf veroorzaakt hebben.

We hebben al een CV man laten komen en die zegt dat alles in orde is, en uiteraard kan niemand overdag de trilling horen. Het is een resonerend trillend geluid wat dus stopt bij uitschakelen CV. De CV staat overigens op de 3e verdieping in een CV kast. (vrijstaand huis)

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn, en hoe dit is op te lossen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
u hebt op alle radiatoren een tado knop en voor de vvw ook? zit er dan wel een bypass in het systeem gemonteerd deze is namelijk nodig om stroming over de installatie te kunnen waarborgen.
 

skop

  • #3
Hoi Marcn.88, dank voor je bericht. De vloerverwarming loopt mee met de Tado Thermostaat die ook in de woonkamer hangt, althans dat is wat de CV man ons heeft uitgelegd. Op alle radiatoren zit een aparte Tado knop. Op de VVW zelf zit geen knop van tado, zou dat moeten? Er zit boven op dezelfde verdieping van de CV een bypass (aangelegd door dezelfde CV man) in de hoek op 2 buizen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu